Tgrt Haber
25 Nisan 2015 18:44

Kadın şoförlerin 'sinyal' kavgası, kafa attı!

İzmir'de arabayla seyir halindeyken yanına gelen Aynur Çiftçi'nin kendisine 'Senin sinyalin yok mu?' dedikten sonra hakaret ettiğini ve kafa attığını belirten Meral Kademli, 5 bin TL manevi tazminat davası açtı.

Kadın şoförlerin 'sinyal' kavgası, kafa attı!
kadın sürücü, sinyal, kafa atma,

İzmir'de geçtiğimiz yaz meydana gelen olayda, iddiaya göre Aynur Çiftçi kullandığı otomobilden inip, Meral Kademli'ye saldırdı. Çiftçi, arabasından inip diğer arabadaki Meral Kademli'ye "Senin sinyalin yok mu. O.... kadın" diyerek hakaret etti. Hakaret karşısında şoke olan ve şikayetçi olacağını söyleyen Meral Kademli'yi kafa atan Çiftçi, "Şimdi istediğin yere git şikayet et" diyerek arabasıyla uzaklaştı. Arabanın plakasını alan Meral Kademli, önce hastaneye, daha sonra karakola giderek kendisine saldıran hemcinsi sürücüden şikayetçi oldu.

2 bin liralık ceza ertelendi

İzmir Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 'basit şekilde yaralamak ve hakaret' suçundan sanık durumuna düşen Çiftçi, suçlamaları kabul etmedi. Kademli ise, mahkemede olayı detaylarıyla bir kez daha anlattı. Hakim, Aynur Çiftçi'nin suçlu olduğuna karar verip, kadın sürücüyü 2 bin TL adli para cezası ile cezalandırdı. Çiftçi'nin cezasını 10 takside bölen hakim, cezayı da 5 yıl erteleyip, 5 yıl içinde herhangi bir suç işlemesi halinde cezanın uygulanmasına karar verdi.

5 bin TL manevi tazminat istiyor

Kademli, ceza davasının sonuçlanmasının ardından, avukatı aracılığıyla İzmir Asliye Hukuk Mahkemesi'nde tazminat davası açtı. Kademli, ceza mahkemesi tutanaklarını koyduğu dava dosyasında, yaşadıklarından dolayı trafikte artık tedirgin hissettiğini ifade etti. Meral Kademli, kendisine saldıran Aynur Çiftçi'nin hem yaşattıklarının bedeli olarak hem de trafikte böyle suçlar işlememesi gerektiğini anlayabilmesi açısından 5 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum edilmesini istedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...