Tgrt Haber
15 Ocak 2018 11:42

Kanal İstanbul Durusu ve Sazlıdere nerede? Nasıl gidilir?

Kanal İstanbul'un geçeceği güzergah Küçükçekmece, Sazlıdere ve Durusu olarak belirlendi. Milyonlarca vatandaş güzergahı merak ediyor. Sazlıdere ve Durusu nerede, Sazlıdere ve Durusu'ya nasıl gidilir? Sizler için derledik

Kanal İstanbul Durusu ve Sazlıdere nerede? Nasıl gidilir?
sazlıdere,,karasu,,sazlıdere nerede,,karasu nerede,,kanal istanbul güzerhanı,

laştırma Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'nin en büyük projesi olacak olan Kanal İstanbul'un güzergahını açıkladı. anal İstanbul'un geçeceği güzergah Küçükçekmece, Sazlıdere ve Durusu olarak belirlendi. Peki Sazlıdere ve Karasu nerede? İşte Sazlıdere ve Karasu ile ilgili bilgiler burada

DURUSU NEREDE?

Cami ve Zafer mahallelerinden oluşan İstanbul’un Durusu semti Arnavutköy ilçesine bağlıdır ve İstanbul’da Avrupa yakasında. Durusu'yu önemli kılan burada bulunan Durusu Gölü.

Durusu gölü, İstanbul'un Avrupa yakasında bulunan bir göl. Durusu yerkabuğunun şekillendiği dönemlerde Karadeniz’de bir koy iken günümüzde alçak bir kumsalla denizden ayrılmış, içinde yüzlerce canlının barındığı bir göle dönüştü. Fındık Dere, Deli Yunus deresi ve çok sayıda kaynak suyu ile beslenen Durusu’nun, 39 km2 su alanı var ve en derin yeri 11 metredir. 162 milyon m3/yıl su potansiyeli ile İstanbul çevresindeki tatlı su rezervlerinin yüzde 22’sine sahip. Şehir kullanım suyunun önemli bir bölümünü karşılıyor. Durusu, Terkos olarak; Durusu Gölü Terkos olarak da biliniyor.

Kanal İstanbul Durusu ve Sazlıdere nerede? Nasıl gidilir?

DURUSU'YA NASIL GİDİLİR?

Durusu'ya yani Terkos'a İstanbul'dan TEM otoyolunu kullanarak, Hadımköy gişelerinden sonra tabelaları takip edip, Hadımköy'den itibaren yaklaşık 35 km. yol alarak ulaşabilirsiniz.

SAZLIDERE NEREDE?

Sazlıdere bir baraj. Sazlıdere Barajı, İstanbul'da, Sazlıdere üzerinde, içme suyu üretmek amacıyla 1991-1996 yılları arasında inşa edilmiş bir baraj. Kaya gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 1.880.000 m³, akarsu yatağından yüksekliği 48,00 m., normal su kotunda göl hacmi 91,60 hm³, normal su kotunda göl alanı 11,81 km²'dir. Sazlıdere, Küçükçekmece'ye 6 km uzaklıkta olan bir bölgede yer alıyor.

Kanal İstanbul Durusu ve Sazlıdere nerede? Nasıl gidilir?

SAZLIDERE BARAJI NEREDE YER ALIYOR?

Sazlıdere Barajı, İstanbul'da, Sazlıdere üzerinde, içme suyu üretmek amacıyla 1991-1996 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır.

Kaya gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 1.880.000 m³, akarsu yatağından yüksekliği 48,00 m., normal su kotunda göl hacmi 91,60 hm³, normal su kotunda göl alanı 11,81 km²'dir. Baraj yıllık 50 hm³'lük içme suyu sağlamaktadır.

KANAL İSTANBUL'UN GÜZERGAHI NASIL OLACAK?

Kanal İstanbul güzergahı Marmara Denizi'ni Küçükçekmece Gölü'nden ayıran kıstaktan başlıyor. Altınşehir ve Şahintepe mahallelerinden geçerek Sazlıdere Baraj Havzası boyunca devam edecek Kanal İstanbul, Terkos ve Durusu mahallelerinin yakınlarında Terkos Gölü'nün doğusundan Karadeniz'e ulaşacak. Proje alanı, Arnavutköy (28,6 km) Küçükçekmece (7 km), Başakşehir (6,5 km) ve Avcılar (3,1 km) ilçe sınırları içinde.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...