Tgrt Haber
02 Ağustos 2015 17:46

Kandil'e 9. hava operasyonu, korkaklar kaçtı!

Bombardımanda 260'ın üzerinde terörist öldürüldü; PKK'nın üst düzey yöneticileri İran ve Suriye'deki kamplara sığındı.

Kandil'e 9. hava operasyonu, korkaklar kaçtı!
TSK,kandil,

Türk Hava Kuvvetleri, Kuzey Irak'ta PKK hedeflerine yönelik hava operasyonlarını dün sabah da sürdürdü. Şehir er Ömer Kağan Kandemir'in adının verildiği operasyona; Diyarbakır'dan havalanan sekiz uçak katıldı. 07.00-11.00 arası yapılan operasyonda Metina bölgesindeki PKK mevzileri hedef alındı. Önceden belirlenen hedeflere yapılan nokta atışlarda terör örgütü büyük zayiat verdi. Kandil'de bulunan terör örgütü mensuplarının üçte biri kampı terk etti. Üst düzey yönetim ise, üçe bölündü. Bir kısmı kampta kaldı, aralarında Murat Karayılan'ın da bulunduğu bir kısmı İran topraklarına geçti, geri kalan yöneticiler ise Suriye'nin Cizire bölgesinde saklandı. 
Bölgeden gelen bilgilere göre, örgüte askerî eğitim veren HDP lideri Selahattin Demirtaş'ın ağabeyi Nurettin Demirtaş, ilk operasyonda yaralandı. Kaynaklar, Demirtaş'ın yarasının ağır olmadığını, halen bölgede olduğunu ancak yerinin tam olarak belirlenemediğini ifade etti. Öte yandan; operasyonların başladığı günden bu yana 260'ın üzerinde terörist etkisiz hale getirildi, 380-400 terörist de yaralandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...