Tgrt Haber
08 Ekim 2015 16:53

Kanlı biten kartopu oyununda karar

Küçükçekmece'de oyun oynarken, otomobiline kartopu attığı taksici tarafından kovalandığı sırada başka bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden 11 yaşındaki Yusuf Salih Özdağ’ın ölümüne ilişkin davada karar açıklandı. Özdağ'ın ölümüne neden olduğu iddia edilen taksi şoförü 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kanlı biten kartopu oyununda karar
yusuf salih özdağ

Bakırköy 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında tutuksuz sanıklar Özhan Güven, Özcan Acar, şikayetçiler Meryem Özdağ ve Ertekin Özdağ ile taraf avukatları hazır bulundu.
Duruşmada son sözü sorulan Sanık Özhan Güven, beraatini talep ettiği savunmasında, “Bu ters yol dedikleri yolu biz taksiciler olarak kullanıyoruz. O yol metrobüs yolcularını almak için kullandığımız bir yoldur. Olayın içine girmiş bulunduk. Üzgünüm. Mağduriyetimin giderilmesini ve beraatime karar verilsin” diye konuştu. Sanık Özcan Acar ise “Bu olay nedeniyle çok üzgünüm. Olaydan dolayı çok pişmanım, beraatime karar verilmesini isterim” dedi.
İYİ HALDEN 1 YIL 3 AY İNDİRİM 
Davayı karar bağlayan mahkeme heyeti, sanık Özhan Güven’in tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu Yusuf Salih Özdağ’ın ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle, “bilinçli taksirle ölüme neden olma'' suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmadaki iyi halini dikkate alan mahkeme heyeti bu cezayı 6 yıl 3 aya indirerek, sanığın sürücü belgesine de 1 yıl süreyle el konulmasına karar verdi.
ÖZCAN ACAR’IN CEZASI ERTELENDİ 
Mahkeme heyeti, diğer sanık Özcan Acar’ın tedbirsizlik, dikkatsizlik sonucu Yusuf Salih Özdağ'ın ölümünde tali kusurlu olduğuna hükmetti. Sanığı 2 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, Acar’ın duruşmalardaki iyi halini de göz önüne alarak cezasını 1 yıl 8 aya indirdi. Mahkeme sanık Acar’ın ehliyetine 3 ay süreyle el konulmasına karar vererek, sanığın sabıkasız oluşu, suç işlemesini gerektirir objektif delil olmayışı ve suçtan pişmanlık duyduğunu tespit ederek cezasını erteledi.
İDDİANAMEDEN 
İddianamede, 12 Aralık 2013 tarihinde 11 yaşındaki Yusuf Salih Özdağ’ın boş bir alanda arkadaşlarıyla oynadığı sırada, kartopu isabet ettiği gerekçesiyle taksici Özhan Güven tarafından kovalandığı belirtildi. Yusuf Salih Özdağ’ın taksici Özhan Güven’den kaçtığı anlatılan iddianamede, Doğan’ın sanık Özcan Acar tarafından kullanılan aracın çarpması sonucu hayatını kaybettiği ifade edildi.
İddianamede, sanık Özhan Güven'in, ''bilinçli taksirle ölüme neden olma'' suçundan 4 yıldan 9 yıla kadar, sanık Özcan Acar'ın ise ''taksirle ölüme neden olma'' suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...