Tgrt Haber
09 Ağustos 2022 09:40 - Güncelleme : 09 Ağustos 2022 18:45

Son dakika! Kartal Cemevi Başkanı Sarıtaş'a saldırıda yeni gelişme: Dokuz kişi gözaltında

Son dakika haberi: Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'a saldırıyla ilgili 9 kişi gözaltına alındı. Saldırının arkasında provokasyon değil kişisel husumet olduğu ortaya çıktı. Adliyeye sevk edilen 9 saldırganın 4'ü tutuklandı. 5 saldırgan ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Kartal Cemevi Başkanı Sarıtaş'a saldırıda yeni gelişme: Dokuz kişi gözaltında
Alevi,Cemevi

Muharrem ayının başlarında Ankara'daki cemevi saldırılarının ardından İstanbul'un Kartal ilçesindeki cemevi başkanına yönelik düzenlenen saldırıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'ın evinin önünde darbedilmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

KİŞİSEL HUSUMET ÇIKTI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Sarıtaş'ın, Orhantepe Mahallesi'nde 5 Ağustos'ta akşam saatlerinde evinin önüne motosikletli iki kişi tarafından saldırıya uğraması ve yaralanmasıyla sonuçlanan olaya ilişkin çok kapsamlı inceleme yürüttü.

Yapılan çalışmalarda, Alevi Derneği Kurulu üyesi Naki D. (48) ile mağdur Selami Sarıtaş arasında kişisel husumet bulunduğu, Naki D'nin, Sarıtaş'ın itibarının zedelenmesi için yardım istediği Murat D'nin (41) durumu Muhittin F'ye (32) söylediği, bu kişinin durumu aktardığı Serkan G'nin (36) Ahmet Y. (30) ile saldırıyı gerçekleştirdiği belirlendi.

9 KİŞİ GÖZALTINDA

Araştırmanın devamında Naki D, Murat D, Muhittin F, Serkan G. ve Ahmet Y'nin yanı sıra konuyla ilişkisi olduğu belirlenen 4 şüphelinin daha kimliğini belirleyen polis, 9 şüpheliyi gözaltına aldı.

Ayrıca, 15 ikamet ve bir iş yerinde yapılan aramalarda pompalı tüfek ile olayda kullanıldığı belirlenen motosiklet ele geçirildi. Zanlıların sorgulanmak üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi.

Son dakika! Kartal Cemevi Başkanı Sarıtaş'a saldırıda yeni gelişme: Dokuz kişi gözaltında

BAKAN SOYLU'DAN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, evinin önünde saldırıya uğrayan Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'a geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Soylu'nun Sarıtaş'ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileğini ilettiği bildirildi.

Açıklamada, Soylu'nun, saldırının faillerinin yakalanmasına yönelik soruşturma başlatıldığını, en kısa zamanda yakalanarak adalete teslim edileceğini söylediği kaydedildi.

4'Ü TUTUKLANDI

Adliyeye sevk edilen 9 saldırganın 4'ü tutuklandı. 5 saldırgan ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...