Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Eylül 2015 10:54

Kayıp askeri IŞİD mi kaçırdı

Suriye sınırındaki Kilis'te, IŞİD'in etkin olduğu bölgeden Türkiye sınırına ateş açılması sonucu 2 asker yaralandı. Askerlerden biri kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Yaralı olan askerin ise kayıp olduğu belirtildi... Olay sonrası IŞİD'in sınır ötesi hedefleri tank toplarıyla yoğun şekilde ateş altına alındı. Sosyal medyada IŞİD yanlısı çevreler Türk askerini, örgütün kaçırdığını ileri sürdüler. Türk yetkililer arama çalışmalarının bu iddialar da dikkate alınarak yürütüldüğünü söyledi.

Kayıp askeri IŞİD mi kaçırdı
asker ,ışid,

Vali Süleyman Tapsız, saat 18.00 sıralarında Şehit Mehmet Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde sınır devriyesi yapan askerlerin üzerine, Suriye tarafından Türkiye’ye geçmeye çalışan bir kaçakçı grubunun ateş açması sonucu çatışma çıkığını ifade ederek, “Bu esnada maalesef bir şehit oldu, bir askerimizde kayıp bununla ilgili olarak inceleme ve araştırmalar devam ediyor. Bu çatışmaların olduğu bölgede sınırımızda DEAŞ’ın kontrolü olan bir bölgedir. Bölgede jandarmamızın sınır birliklerimizin operasyonları ve incelemeleri devam ediyor” dedi. Öte yandan şehit olan askerin Şanlıurfa Akçakale nüfusuna kayıtlı Yusuf Seylen (21) olduğu, bir askerin ise şoka girmesi nedeniyle hastaneye getirildiği öğrenildi.
BAKAN ALTINOK: 1 ASKER KAYIP
İçişleri Bakanı Selami Altınok, Kilis'te meydana gelen olayla ilgili ilk bilgilere göre bir askerin şehit olduğunu, bir askerin de kayıp olduğunu açıkladı. TBMM'de düzenlenen Yeni Adli Yargı Yılı için düzenlenen kokteyle katılan İçişleri Bakanı Selami Altınok, Kilis'in Yavuzlu köyü sınırları içerisinde bulunan Şehit Mehmet Hudut Karakolu'nda görev yapan askerlerin üzerine Suriye'den ateş açılması konusuna yönelik sorulara cevap verdi. Bakan Selami Altınok, "Bilgiler net değil ama bir askerimizin şehit, bir askerimizin kayıp olduğuna dair Vali beyden bilgi aldım. Güvenlik kuvvetlerimiz gerekli çalışmaları yapıyor. Çok taze bir olay, değerlendirip daha geniş bir açıklama yapılır" dedi. Altınok, gazetecilerin, Yarbay Mehmet Alkan'ın kaybettiği kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze töreninde söylediği sözlerden ötürü bir soruşturma açılıp açılmadığı yönündeki sorularına ise, "2 günlük İçişleri Bakanına zor sorular soruyorsunuz, o dosyalara henüz bakamadım. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Allah kimsenin ocağına o ateşi düşürmesin, bu milletin hiçbir evladına o acıyı yaşatmasın. Ama terörle mücadele konusunda kararlılıkla gideceğiz, Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve milletine karşı olan başkaldırıya müsaade etmeyeceğiz, gerektiğinde de çok şedit bir şekilde kafalarını ezeceğiz" şeklinde açıklamada bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...