Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Kasım 2015 14:51

Kış lastiği taktırmak için kuyruğa girdiler

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık'ta başlıyor. Kurala uymayan araçların işletmecilerine verilen cezanın da yeni yılda arttırılacak olması nedeniyle vatandaşlar kış lastiği taktırmak için teknik servislere akın etti.

Kış lastiği taktırmak için kuyruğa girdiler
kış lastiği

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2012 yılında yürürlüğe giren ‘zorunlu kış lastiği uygulaması’ dolayısıyla, araç lastiklerini değiştirmek isteyen vatandaşlar teknik servislere akın etti. İşini son güne bırakan araç sahipleri teknik servis önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Kurala uymayan araçların işletmecilerine 1 Aralık itibarıyla 571 lira ceza uygulanacak. Ceza, 1 Ocak 2016 itibarıyla 602 liraya çıkacak. Sabah saatlerinden beri 25-30 aracın lastik değişimini gerçekleştirdiğini belirten lastikçi ustası Teyfik Polat, “Vatandaşlarımız kış lastiği uygulaması konusunda duyarlı olması lazım. Kış lastiği, yol tutuşu, fren emniyeti konusunda çok sağlıklı bir şey olduğu için değişmelerinde fayda vardır” dedi.
“KIŞ LASTİĞİ, YOL TUTUŞU VE FREN EMNİYETİ AÇISINDAN ÇOK YARARLI”
Lastikçi ustası Tevfik Polat, “ Bugün servisimize 25-30 araç geldi. Kış lastiklerini değişmeye başladık. Kış lastikleri, sağlık bakımından, firen mesafesi bakımından önemlidir. O yüzden, mecburiyetten değişmek gerekiyor. İnsanlarımızın bu konuda duyarlı olması lazım. Kış lastiği yol tutuşu ve fren emniyeti konusunda çok sağlıklı bir şey olduğu için değiştirilmesinde fayda vardır. Göz ardı etmemek lazım. Çünkü göz ardı ettiğin zaman can sağlığı yok. Fren tutmayınca araç kaydırır. Gider bir yere vurur. Bu sefer de can emniyetin yok. Hem karşı tarafa hem de size masraf o yüzden takılmasında fayda vardır” diye konuştu.
Akşama kadar 70-80 aracın lastik değişimine geleceğini belirterek sözlerinde devam eden Polat, “ Son gün olması dolayısıyla yoğunluk var. Müşterilerimiz sıra bekliyor. Dükkan önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Lastiği montajı ve balansı içinde 60 TL’ ye değiştiriyoruz” dedi.
“MÜŞTERİ, ÖNCE ALLAH’A SONRA BİZE EMANET”
Araç lastiğini değiştirmeye gelen ticari taksi şoförü Abdullah Eraslan, “Kış lastiği uygulaması bizim için çok iyi oldu. Zincir takıp sökme derdinden kurtulduk. Biz ticari taksi olduğumuz için 24 saat hizmet veriyoruz. Son gün olduğu için de geldim, yaklaşık 1 buçuk saattir de sıra bekliyorum. Biz taksi şoförleri gece olduğu zaman girilmez sokakları giriyoruz, dar sokaklara giriyoruz. Bu hususa dikkat edilmesi lazım. Neticede can taşıyoruz. Müşteri önce Allah’a sonra bize emanettir. Onun için kendimizden önce onların sağlığını düşünmemiz lazım” diye konuştu.
Müşteri Özcan Ertuğrul ise “Teknik servise geldik. Kış lastiklerini değiştiriyoruz. 3 saattir beklemekteyiz. Hala da çok yoğun bir sıra var. Ondan dolayı da yarınki kış şartlarına göre lastiklerimizin mecbur değişmesi gerekiyor. Hala bekliyoruz lastikleri değiştirmek için. Kış lastiği uygulamasının çok büyük yararları var. En basitinden aracın kaymamasını engelliyor. Karlı havalarda lastiklerin yer tutması daha iyi oluyor. Bu açıdan çok iyi bir uygulama” şeklinde konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...