Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Mart 2015 20:19

Kıyı şeridi kızıla boyandı

Tekirdağ'da kızıla dönen kıyı vatandaşları korkuttu.

Kıyı şeridi kızıla boyandı
kıyı

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa sahilinde denize ve kıyı kesiminde kızıl renkli alanlar oluştu. Olayın 'Kızıl Gelgit' olarak bilinen mevsimsel bir reaksiyon olduğu ileri sürülürken, denizin aldığı rengi vatandaşlar korkutucu buldu.

Sahilde denizde gördüğü kırmızılığın tam olarak ne olduğunu bilmediğini belirten Mustafa Aydın, durumun vatandaşları tedirgin ettiğini ifade ederek, "Bu kırmızılığın neden olduğunu ben bilmiyorum. Sorduğuma göre denizin içinde planktonların öldüğünden dolayı oluştuğu söyleniyor. Her yıl Nisan-Mayıs aylarında bu olay oluyor. Sarı veya kırmızı şekilde insanları korkutuyor. Deprem olacak veya denizde patlama olacakmış gibi kaygılar oluşuyor. Çevre kirliliğinden de olabilir diyorlar planktonlardan da olabilir diyorlar. Ama kesin nedenini kimse bilmiyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...