Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Şubat 2016 16:07

Konya'dan sınırdaki Suriyelilere yardım

Konya Valisi Muammer Erol da yardımların toplanmasında katkı verenlere teşekkür etti. Erol, 'Hepimiz gönülden bu işin hamalıyız'

Konya'dan sınırdaki Suriyelilere yardım
konya, suriye,

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi aracılığıyla toplanan 8 tır insani yardım malzemesi, Esed rejimi ile Rusya'nın bombardımanı nedeniyle evlerini terk eden Suriyeli ihtiyaç sahiplerine gönderildi.İHH Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, Mevlana Kültür Merkezi otoparkında gerçekleştirilen uğurlama töreninde, emperyalist güçlerin Suriye'deki Türkmenleri yerlerinden ettiğini söyledi. Bölgedeki Türk, Kürt ve Arapların mağdur olduğunu belirten Uysal, "Biz, bir binanın tuğlaları gibiyiz. Suriye'deki olayların başından itibaren İHH olarak hiçbir etnik kökene, mezhebe bakmadan mazlumların yardımlarına koşuyoruz" dedi.

İHH'nin bugüne kadar Suriyeliler için gönderdiği yardım tırı sayısının 7 bine yaklaştığını ifade eden Uysal, "Bugün buradan 8 yardım tırını Suriye'ye uğurluyoruz. Bu tırlar, vasıflı malzeme içeriyor.

Paketlerde sadece un yok. İnsanların protein ve enerji ihtiyacını karşılayacak konservesinden meyve suyuna kadar hepsi var. İnşallah, Rabbim acıları tez zamanda sona erdirir, zalimleri tez zamanda bölgeden def eder" diye konuştu.

Konya Valisi Muammer Erol da yardımların toplanmasında katkı verenlere teşekkür etti. Yardıma muhtaçlara her zaman el uzatıldığını aktaran Erol, "Hepimiz gönülden bu işin hamalıyız. Yeter ki hayır ve güzellik üretilmek gayreti olsun. Bugün maalesef hayır ve güzellik, yaralara merhem olmak şeklinde oluyor. İnşallah, bu yaralarımız tez zamanda sona erer ve zalimler hakkettiklerini bulurlar" dedi.

Duanın ardından yardım tırları, AFAD aracılığıyla sınırdaki Suriyeli ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...