Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Haziran 2015 17:46

Kozmik Oda savcısına inceleme

HSYK 3. Dairesinin, "Kozmik Oda" soruşturmasının şüphelilerinin ifadelerini almaya başladı.

Kozmik Oda savcısına inceleme
kozmik oda, savcı,

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 3. Dairesinin, "Kozmik Oda" soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili hakkında başlattığı inceleme kapsamında müfettişler, "Kozmik Oda" soruşturmasıyla haklarında "takipsizlik" kararı verilen kişilerin ifadelerini almaya başladı.

ŞÜPHELİLERİN İFADESİ ALINDI

Edinilen bilgiye göre, Ankara Adliyesinde çalışmalarını sürdüren HSYK müfettişleri, "Kozmik Oda" soruşturmasında haklarında takipsizlik kararı verilen şüphelilerden biri muvazzaf, biri emekli iki subay ile soruşturma yürütüldüğü dönemde er rütbesiyle askerlik görevini yapan bir kişinin ifadesini aldı.

Ayrıca şüphelilerin avukatı Süleyman Ayhan'ın ifadesine de başvuruldu.

İfadesi alınanlara, "soruşturmanın nasıl yürütüldüğü" ve "mağdur edilip edilmedikleri" sorularının yöneltildiği öğrenildi. Müfettişlerin, gelecek günlerde başkalarının ifadesine de başvuracağı kaydedildi.

SÜREÇ NASIL İŞLEDİ?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kamuoyunda "Kozmik Oda" soruşturması olarak anılan ve bazı Seferberlik Tetkik Kurulu Personelinin adının karıştığı soruşturmaya ilişkin, 38 şüpheli hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti.

Takipsizlik kararında, şüphelilerin üzerine atılı suçları işlediklerine dair soyut iddia dışında kamu davası açmaya yeterli, somut ve inandırıcı delil elde edilemediği belirtilmişti.

Karardan bir süre sonra HSYK 3. Dairesi, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Bilgili ile "Kozmik Oda"da arama kararı veren hakimler ve arama yapan dönemin Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Kadir Kayan hakkındaki iddialar üzerine inceleme başlatmıştı.

Müfettişlerin bu kişiler hakkında soruşturma açılmasına gerek görmesi durumunda, soruşturmayı HSYK 2. Dairesi yürütecek.

Soruşturma sırasında, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi olan Hakim Kadir Kayan 2011'de Yargıtaya üye seçildiğinden, hakkındaki dosya da gereğinin yapılması için Yargıtaya gönderilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...