Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Haziran 2017 19:10

Türkiye ve ABD'den kritik görüşme

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ABD Savunma Bakanı James Mattis, yarınki NATO toplantısı öncesinde Brüksel'de ikili bir görüşme gerçekleştirdi.

Türkiye ve ABD'den kritik görüşme
Brüksel,Fikri Işık,ABD Savunma Bakanı,Jim Mattis

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile ABD Savunma Bakanı James Mattis'in görüşmesinde Suriye, Irak, Katar ve Afganistan başta olmak üzere bölgesel konular gündeme geldi. Ayrıca, Mattis'in Milli Savunma Bakanı Işık'a geçen hafta gönderdiği mektupta bahsedilen konular detaylı olarak ele alındı.

Türkiye ve ABD'den kritik görüşme

"YPG TERCİH DEĞİL, ZORUNLULUK"

Bakan Fikri Işık, ABD'nin Suriye'de PYD / YPG ile ilişkisinden Türkiye'nin duyduğu rahatsızlığı bir kez daha muhatabına iletti.

Mattis, PYD/YPG ile ilişiklerinin 'tercihten değil zorunluluktan kaynaklanan kısa dönemli geçici bir durum' olduğunu teyit etti.

Türkiye ve ABD'den kritik görüşme

"SORUN, KATAR'IN EGEMENLİK HAKLARI ÇERÇEVESİNDE KONUŞULMALI"

İki bakanın görüşmesinde Katar konusuna yönelik olarak ise, sorunun Katar'ın egemenlik hakları çerçevesinde konuşularak, bir an önce çözülmesi gerekliliği konusunda görüş birliği oluştu.

ABD ve Türkiye'nin NATO müttefiki olarak bölgesel konularda işbirliği içinde çalışmaya devam edecekleri bir kez daha vurgulandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...