Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Ocak 2018 18:06

Kudüs’te Türk vatandaşlar gözaltına alındı

İsrail güvenlik güçlerinin bugün öğlen vaktinde Doğu Kudüs'ün Vadi Caddesi’nde yürüyen 4 Türk gencini gözaltına alarak sorgulamak üzere Babussilsile’deki polis merkezine götürdüğü bildirildi.

Kudüs’te Türk vatandaşlar gözaltına alındı
israil,türk

İsrail güvenlik güçlerinin, geçen ay ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasından sonra, Mescid-i Aksa’ya ibadet etmeye gelen yabancıları gözaltına almaya başladığı kaydedildi. İsrail güvenlik güçlerinin bu kişileri Filistin topraklarından dışarı çıkarmaya başladığı iddia edildi.

İsrail güvenlik güçlerinin Cuma namazından sonra, Türkiye, Özbekistan ve ABD’den gelen bir Müslüman grubu ABD Başkanı Trump’ın kararına karşı çıkma ihtimaliyle gözaltına aldığı kaydedildi.

İSRAİL POLİSİ DOĞRULADI

Türk vatandaşlarının gözaltına alındığını doğrulayan İsrail polisi, gözaltına alınma sebebine ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.  Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçililiği ve Kudüs Başkonsolosluğu da konuyu yakından takip ediyor. 

GÖZALTINA ALINAN TÜRK VATANDAŞLARININ İSİMLERİ BELLİ OLDU

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Kayseri şubesi Başkanı Nedim Olgunharputlu, Kayseri Ticaret Odası Başkanvekili Celal Hasnalçacı, Kayseri İmamhatipliler Derneği (KİMDER) Başkanı Ahmet Yurtlu, ve 3 işadamı, Kudüs'te cuma numazı sonrası İsrail polisi tarafından gözaltına alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...