Tgrt Haber
27 Ekim 2016 14:57

Libya'da bot faciası

Libya açıklarında batan şiş botta 90 sığınmacı kayboldu.

Libya'da bot faciası
Göçmen, facia, libya

Libya açıklarında batan şiş botta 90 sığınmacı kayboldu. Yetkililer, sığınmacıların öldüğünden endişe ediyor. 29 sığınmacı ise kurtarıldı.

Akdeniz'de Trablus açıklarında sığınmacıları taşıyan şiş bot kapasitesinin üzerinde yolcu taşığı için battı. Bottaki 29 sığınmacı kurtarıldı, 90 sığınmacı ise kayboldu.  Libyalı yetkililer bu kişilerin büyük bir ihtimalle boğularak öldüğünü söylüyor. Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Libya sahil güvenlik sözcüsü Eyub Kasem ise ülkenin batı kıyılarında batan göçmen botunda 90'dan fazla insanın can verdiğini söyledi. Felaketten kurtulanlar, 126 kişiyle Akdeniz'e açılan lastik botun bir süre yırtıldığını ve deniz aracının su almaya başladığını söyledi.

2016 ÖLÜMCÜL YIL

Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği (UNHCR) sözcüsü William Spindler, 2016 yılında Akdeniz'i geçip Avrupa'ya ulaşmaya çalışan göçmenlerden 3 bin 800'ünün yaşamını yitirdiğini dün duyurmuştu. 2015’te Akdeniz’de ölenlerin ve kaybolanların sayısı 3 bin 771 olarak belirtilmişti. Ekim ayı dolmadan 2016’da ölenlerin sayısı, önceki seneleri geçmiş oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...