Tgrt Haber
30 Mart 2017 10:00

Lice ve Hani ilçesi kırsalındaki operasyon bitti

Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçesi kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan "Bayrak-44 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Zinnur Ezim Operasyonu" tamamlandı. Operasyonda silah, mühimmat ve el yapımı patlayıcıların yanı sıra 839 kilogram esrar ele geçirildi.

Lice ve Hani ilçesi kırsalındaki operasyon bitti
lice, hani,

Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçesi kırsalında  güvenlik güçlerince terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyon başarıyla  bitirildi. Valilikten yapılan açıklamada, Lice'nin kuzeybatısı ile Hani'nin  kuzeydoğusu bölgesinde 27 Mart'ta saat 22.00'den itibaren başlatılan "Bayrak-44  Şehit Jandarma Uzman Çavuş Zinnur Ezim Operasyonu"nun 29 Mart gecesi başarıyla  tamamlandığı belirtildi. Operasyonda, kalaşnikof piyade tüfeği, şarjör, 63 fişek, 3 savunma  tipi el bombası, 4 ruhsatsız av tüfeği, 9 örgütsel doküman ele geçirildiği  kaydedilen açıklamada, Lice'nin Şenlik-Birlik karayolunda 12 kilogramlık 2 mutfak  tüpü içerisine hazırlanmış 100 kilogram amonyum nitrat ve şeker karışımından  oluşan el yapımı patlayıcı düzeneği ile 2 sığınağın yerinde tahrip edildiği  bildirildi.

Açıklamada, operasyon bölgesinde yer alan köy ve mezralardaki 42 ev ve  eklentisinde arama yapıldığına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer  verildi: "Lice'nin Şenlik köyü Akçapınar mezrasında terör eylemlerinde  kullanılabileceği yönünde istihbarı bilgi ve ikiz plaka kaydı bulunan araç ile  ikiz plaka yöntemiyle terör eylemlerinde kullanılacağı yönünde istihbari bilgi  bulunan bir çift araç plakası ele geçirilmiştir. Lice'nin Ecemiş köyünde terör  örgütü PKK propagandası yapma suçundan aranan kişi, Hani'nin Yukarıturalı köyünde  gerçekleştirilen adli arama faaliyetinde Elazığ Emniyet Müdürlüğü binasına 18  Ağustos 2016'da düzenlenen patlayıcı yüklü araç saldırısında 3 polisin şehit  edilmesi ve 217 emniyet görevlisi ve vatandaşın yaralanması olayının şüphelisi 2  ve zanlıları evinde saklayan bir kişi olmak üzere 3 terör örgütü iş birlikçisi 28  Mart'ta 20.30 sıralarında gözaltına alınmıştır."

Narko terör kapsamında 812 kilogram kubar, 27 kilogram toz olmak üzere  839 kilogram esrar ele geçirildiği vurgulanan açıklamada, ele geçirilen silah,  mühimmat, araç ile uyuşturucunun cumhuriyet savcısının talimatı uyarınca muhafaza  altına alındığı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...