Tgrt Haber
30 Ağustos 2017 16:24

Maaşlarını alamadıklarını iddia eden işçiler kule vince çıktı

Zonguldak’ta bir inşaatta çalışan taşeron firma işçileri, maaşlarını alamadıkları iddiasıyla kule vince çıktı. İşçiler maaşlarını alana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtirken, polis ekiplerinin ikna çabası sürüyor.

Maaşlarını alamadıklarını iddia eden işçiler kule vince çıktı
vinç,,intihar,,taşeron işci,

Çınartepe Mahallesi’nde yapımı devam eden inşaatta çalışan alt taşeron firma işçileri yaklaşık iki aydır maaşlarını alamadıkları iddiasıyla eylem başlattı. Yaklaşık 80 işçi bayram öncesi alacaklarının ödenmediğini öne sürerek inşaattaki kule vince çıktı.
Olay yerine gelen polis ekiplerinin kule vince çıkan 8 işçiyi ikna etme çabası sürüyor. İşçilerin zaman zaman kuleden sarkması ise yürekleri ağza getirdi. Eylem yapan işçilerden biri ise aşağıya inerek polis ekipleri ile görüştü.
İşçiler, alacakları ödenene kadar kule vinçteki eylemlerinin süreceğini belirtti. Öte yandan, yüklenici firma yetkililerinin alacakları taşeron firmaya ödediği öne sürüldü. İşçileri ikna çabası sürerken olay yerinde ambulans ve itfaiye ekipleri hazır bekletiliyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...