Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 May 2015 07:15

Maden ocağında göçük, 1 ölü

Zonguldak'ta özel bir maden ocağında çalışırken göçük altında kalan 43 yaşındaki Ergin Ceylan'nın cansız bedeni 5 saatlik çalışmanın ardından maden ocağından çıkartıldı.

Maden ocağında göçük, 1 ölü
maden, göçük,

Talihsiz işçinin kızı Aleyna ise acı haberi öğrenince 'Babam sensiz ne yapacağım' diye feryat etti. Edinilen bilgiye göre, Asma-Dilaver mevkiinde özel bir maden ocağında gece 01.00 sıralarında göçük meydana geldi. İddialara göre yerin metrelerce altından kömür çıkartmak için ocağa giren 43 yaşındaki maden işçisi Ergin Ceylan, tavan göçmesi sonucu göçük altında kaldı.Mesai arkadaşları tarafından göçük altından kurtarılamayan talihsiz işçi için AFAD ve TTK Tahlisiye ekipleri de özel maden ocağının bulunduğu alana çağrıldı.

BEŞ SAATLİK KURTARMA OPERASYONU

İçeride talihsiz işçiyi kurtarma çalışmaları sürerken dışarıda ise çalışmaları takviye edilmek üzere ağaç direkler hazırlandı. Maden ocağının içerisinde ve dışarısında çalışmalar sürerken olay yerine gelen 10 kişilik TTK Tahlisiye ekipleri göçüğün meydana geldiği alanda kurtarma çalışmalarını sürdürmek için ocağa indi.

SON ANA KADAR BEKLEDİLER, CESEDİ GÖRÜNCE YIKILDILAR

Maden işçisi Ergin Ceylan'ın yakınları da ocağın girişinde acılı bekleyişlerini sürdürdü. Talihsiz işçinin eşi ocağın önünde dualar ederek 'Allah'ım eşimi koru. O'nu çocuklarıma bağışla' dedi. İşçinin kızı Aleyna ise gözyaşları eşliğinde içeriden gelecek haberi bekledi.

Ekiplerin beş saat süren kurtarma operasyonunun ardından Ergin Ceylan, maden ocağının girişine getirildi. 112 ekipleri ise burada yaptıkları muayenede Ceylan'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Hayatını kaybeden işçi Ergin Ceylan'ın cansız bedeni sedye ile maden ocağının bulunduğu alandaki ambulansa taşındı.

KARDEŞİNE ACI HABERİ MESAİ ARKADAŞI VERDİ

İşçinin ailesi son ana kadar hayatını kaybeden kişinin Ergin Ceylan olduğuna inanmak istemedi. Ancak ceset ambulansa konulduğunda Ergin Ceylan'ın kardeşi Serkan Ceylan cesedi taşıyan maden işçisine 'Ölenin adı ne? Diye sordu. Talihsiz işçinin mesai arkadaşı ise 'Ergin' deyince dünyası yıkılan Serkan Ceylan, ambulansın arkasında aldığı acı haberle yeğeni Aleyna'yı teselli etmeye çalıştı.

Babasının öldüğünü ambulansın arkasında öğrenen Aleyna ise sinir krizleri geçirerek 'Baba bizi bırakıp nereye gittin? Baba ne olur ölme?' diyerek feryat etti. Ergin Ceylan'ın eşi ise aldığı acı haberle yere kapaklanarak 'Böyle mi olacaktı? Bizi yarım bıraktın' şeklinde feryat etti.
Göçükte yaşamını yitiren işçinin cenazesi hastane morguna kaldırılırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...