Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Kasım 2017 11:22

Madencilik Koordinasyon Kurulu'nu kurduk

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Madencilik faaliyetlerinin en hızlı şekile ilerlemesi için e-maden sürecini başlatacağız dedik ve başlattık. İnşallah 208 yılında projenin tamamını devreye almış olacağız. Madencilik faaliyeti öncesi ve sonrası gerekli işlemlerin hızlanması için Madencilik Koordinasyon Kurulu'nu kurduk. Sorunların hızlı çözüldüğü bir kurul bu." dedi.

Madencilik Koordinasyon Kurulu'nu kurduk
bakan,,berat albayrak,

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Maden Çalıştayı'nda açıklamalarda bulundu.

İşte Bakan Albayrak'ın açıklamalarından satır başları:

Madencilik konusunda en önem verdiğimiz konukların en başında güvenlik geliyor. Maden Güvenlik Kurumu hayata geçirilecek. Kurul, güvenli bir çalışma ortamının oluşturulması, meslek hastalığının önlenmesi gibi konularda gerekli uygulamaları hızla hayata geçirilecek.

2018'DE DENETİMLER SIKLAŞTIRILACAK
2017 yılında 5487 maden denetlendi. 258 kömür madenine faaliyeti durdurma cezası verdik. 2018'de bu denetimler sıklaştırılacak. Habersiz ve anlık denetimlerle risk barındıran madenler tespit edilecek ve gereken yapılacak. İş ve işçi güvenliği konusunda kesinlikle sıfır tolerans uygulamamız lazım. Madenciliğin gelecek 10 yılın en cazip yatırım alanı olması için çalışıyoruz.

BEKLEYEN İŞLERİN HEPSİNİ TAMAMLADIK
Madencilik sektörü ile yaptığımız toplantılarda en sık dile getirilen konuların başında bürokrasinin azaltılması talebi ortaya çıkmıştı. Eylül ayı sonu itibariyle bekleyen işlerin hepsini tamamladık. Madencilik faaliyetlerinin en hızlı şekile ilerlemesi için e-maden sürecini başlatacağız dedik ve başlattık. İnşallah 208 yılında projenin tamamını devreye almış olacağız. Madencilik faaliyeti öncesi ve sonrası gereki işlemlerin hızlanması için Madencilik Koordinasyon Kurulu'nu kurduk. Sorunların hızlı çözüldüğü bir kurul bu.

TÜRKİYE'Yİ BİR ÜST LİGE TAŞIYACAĞIZ DİYORSAK HEPİMİZE İŞ DÜŞÜYOR
Birden fazla sahada görev yapabilecek teknik nezaretçilik sistemini terk ettik ve daimi nezaretçilik sistemine geçtik. Yıl sonuna kadar en az bin 500 sahanın ihalesini bitiriyoruz. Üretimden işletmeye kadar madencilikle ilgili bütün süreçlerin ekonomiye kazandırılması için ülkemizin rekabet gücünün artmasında da büyük rol oynayacak. Uzun dönemli adımları büyük bir titizlikle atıyoruz. Günlük değil büyük ve uzun vadeli. Burada kamunun düzenleyici ve denetleyici rolü kadar özel sektöründe inisiyatif alması lazım. Türkiye'yi bir üst lige taşıyacağız diyorsak hepimize iş düşüyor. Bunun için sizden gelen talepleri, çözülmeyi bekleyen meseleleri not ediyoruz ve çözeceğiz. Göreve geldiğimizden beri attığımız pek çok adım var.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...