Tgrt Haber
24 Mart 2017 19:17

Malatya’da FETÖ/PDY operasyonu: 10 gözaltı

Malatya’da FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yürütülen çalışmalarda 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 4’ünün örgütün gizli haberleşme programı olan ‘Bylock’ kullandığı belirlendi.

Malatya’da FETÖ/PDY operasyonu: 10 gözaltı
fetö, malatya

Malatya Valiliği OHAL bürosundan yapılan yazılı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik gerçekleştirilen operasyonda Doğanşehir ilçesinde örgütün gizli haberleşme programı olan ‘Bylock’ kullandığı tespit edilen 1 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Operasyonlarda ayrıca yine Bylock kullandığı tespit edilen Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli 1 sözleşmeli öğretmenin de gözaltına alındığı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı bilgisi verildi. Yine Başsavcılığın yürüttüğü ayrı bir soruşturma dosyasında ise FETÖ/PDY terör örgütüne irtibatlı ve iltisaklı olduğu gerekçesiyle 2 öğretmen ile İnönü Üniversitesi’nden 1 psikoloji ve 1 hukuk fakültesi öğrencisinin gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltına alınan ve ‘Bylock’ kullandığı tespit edilen psikoloji ve hukuk öğrencisi tutuklanırken, 2 öğretmen ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

OHAL açıklamasında ayrıca İskenderun, Mersin, Kars ve Çankırı Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları ile Malatya’da 1 özel okul öğretmeni, 1 muhasebeci, 1 müzahir şirket çalışanı ve 1 özel yurt müdürünün gözaltına alındığı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...