Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Eylül 2017 18:05

Manş Denizi'nde 4 Türk

Türk milli yüzücüler İngiltere'den Fransa'ya yüzdüler

Manş Denizi'nde 4 Türk
manş denizi,,milli yüzücüler

Bursa'da bir belediyenin sponsorluğunda İngiltere'ye giden milli ve master yüzücüler Ayşin Oya Bekbay, Faruk İlgüy, Erman Ağırbaşlı ve Oğuz Çam, double yaparak Manş Denizi'ni geçti. Türkiye rekorunu da kıran yüzücüler, İngiltere'den Fransa'ya yüzüp geri dönen ilk Türk takımı olmayı başardılar. 
Milli ve master yüzücüler Ayşin Oya Bekbay, Faruk İlgüy, Erman Ağırbaşlı ile Oğuz Çam, Dursun Saru'nun eğitmenliğinde, İngiltere'nin Dover kentinden başlayarak Fransa kıyılarına varıp, tekrar İngiltere'ye dönüş yaptılar.Yüzme etkinliğini 20 saat 55 dakika gibi bir sürede tamamlayan yüzücüler, Türkiye rekorunu da kırarak İngiltere'den Fransa'ya yüzüp geri dönen ilk Türk takımı olmayı başardılar.
Etkinliği tahmin ettiklerinin altında bir zamanla tamamladıklarını ifade eden antrenör Dursun Saru, Dünya Barış Günü'nde böyle bir etkinliği gerçekleştirmelerinin kendilerine ayrı bir heyecan ve gurur verdiğini belirtti. Tüm dünyaya barış diye haykırmak ve Bursa'nın adını duyurmak için bu projeyi gerçekleştirdiklerinin altını çizen Saru, Bursa halkına da teşekkür etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...