Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Temmuz 2016 18:58

Meclis'i bayram sonrasında yoğun gündem bekliyor

TBMM'yi Ramazan Bayramı sonrasında yoğun bir gündem bekliyor.

Meclis'i bayram sonrasında yoğun gündem bekliyor
meclis, bayram, vekiller, tatil,

TBMM'yi Ramazan Bayramı sonrasında yoğun bir gündem bekliyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 1 Temmuz'da tatile girmeme kararı alan Meclis'te önemli düzenlemeler gündeme gelecek.

Komisyonlardan geçen yatırım ortamının iyileştirilmesi amacıyla bazı kanunlarda değişiklik yapan düzenleme ile Uluslararası İşgücü Yasa Tasarısı, TBMM Genel Kurulunun tatil sonrasındaki gündemini oluşturuyor.

HDP'nin İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında verdiği Gensoru Önergesi, Karadağ'ın Kuzey Atlantik Antlaşmasına Katılımına İlişkin Protokol ile henüz Meclise sevk edilmeyen İsrail ile varılan mutabakatın onaylanmasını içeren düzenlemeler de Bayram sonrasında yasalaştırılması planlanan düzenlemeler arasında sayılıyor.

Meclis'in, tatile girmeden önce çeşitli bakanlıklarla ilgili düzenlemeleri içeren bir torba düzenlemeyi de görüşmesi planlanıyor. Ancak düzenleme henüz Meclis'e sevk edilmedi.

AK Parti Grubu, Meclis tatile girmeden TBMM İçtüzüğü değişikliğini gündeme getirmeye hazırlanıyor. İçtüzüğün yenilenmesi amaçlanmakla birlikte, "Meclis çalışmalarını tıkadığı" düşünülen konuların yer aldığı kısmi bir değişikliğin tatil öncesinde yapılması amaçlanıyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Meclis'in ne zaman tatile gireceği" soruları üzerine, yasalaştırılması planlanan düzenlemeler çıkarıldıktan sonra TBMM'nin tatile gireceğini belirterek, "Meclis'in 15 Ağustos'a kadar çalışabileceğini, hatta bunun Ağustos sonunu bulabileceğini" söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...