Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Şubat 2018 10:36

Mehmetçik Vakfı'nı işgal davasında 119 kişiye ağırlaştırılmış müebbet

15 Temmuz'da Mehmetçik Vakfı'ndaki olaylara ilişkin davada, 119 sanığın "anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılması istendi.

Mehmetçik Vakfı'nı işgal davasında 119 kişiye ağırlaştırılmış müebbet
mehmetçik işgal

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe  girişimi sırasında Sultanbeyli ve Mehmetçik Vakfı’nda meydana gelen olaylara  ilişkin 3'ü rütbeli, 3'ü er, 116'sı öğrenci olan 122 sanığın yargılandığı davada,  esas hakkında mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, 119 tutuklu sanığın  "anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla  cezalandırılmasını istedi.

 Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında bulunan binadaki  büyük salonda İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yapılan duruşmaya 119 tutuklu  sanık ve avukatları katıldı. Duruşmada Başbakanlık, Milli Savunma Bakanlığı ve bir kısım müşteki  avukatları da hazır bulundu.  Duruşma savcısı Orhan Uzun esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

 Savcı Uzun, 3'ü rütbeli, 116'sı öğrenci 119 sanığın "anayasal düzeni  ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle  cezalandırılmasını talep etti.  Ayrıca bu sanıklara, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7,5  yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep eden Uzun, tutuksuz yargılanan 3 erin de  beraatine karar verilmesini istedi. Duruşma sanık avukatlarının talepleriyle devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...