Tgrt Haber
17 Temmuz 2017 15:00

Meram’a 14 yeni park

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi, çevre ve yaşam kalitesini yükseltmek için ilçeye yeni park alanları kazandırmaya devam ediyor.

Meram’a 14 yeni park
meram ilçesi,meram park

Meram’ın yeşil dokusunu koruyup, geliştirmeye yönelik çalışmalara yön verdiklerini kaydeden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Bütün çabalarımızı ve imkânlarımızı bu yönde seferber ettik. Şehrimizin akciğeri konumundaki ve “Konya” denildiği zaman ilk akla gelen yer olan Meram’ı, gelecek kuşaklarımıza daha yeşil olarak teslim etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın özellikle günümüzün getirdiği stresten kaçıp rahat nefes alabilecekleri, çocuklarıyla hoşça vakit geçirebilecekleri alanları halkımızın hizmetine açmaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın bu yöndeki taleplerine öncelik vermekteyiz. Çünkü biliyoruz ki, çocuklarımıza bırakabileceğimiz en güzel miras; yeşil bir Meram, yeşil bir çevre olacaktır” dedi.

- 14 yeni park - 
Göreve başladıkları günden bu yana farklı bölgelerde halkın yeşil alan, park, spor alanı ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak çok sayıda parkı hizmete açtıklarını hatırlatan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Bu yıl farklı mahallelerimizde 14 parkı ilçemize kazandırıyoruz. Bu parklarla birlikte göreve geldiğimizden bugüne kadar yaptığımız toplam park sayısı 81 olacak. Bu parkların bir kısmının yapımı tamamlanırken bir kısmında ise çalışmalar devam ediyor. Parkların büyüklüğüne göre kameriyeler, spor alanları, fitness alanları, çocuk oyun grupları, basket sahaları ve futbol sahalarını dizayn ettik. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

- 20 mahalle koruluğu oluşturduk - 
Meram’ın yeşil dokusunu korumak için park çalışmalarıyla birlikte fidan dikimi çalışmalarının da sürdüğünü ifade eden Başkan Toru, “3 yıl içerisinde 20 adet mahalle koruluğu oluştururken ‘Yeni Bir Yuva, Yeni Bir Fidan’ projemizle de Türkiye’de bir ilke imza atarak, inşa edilen her bir konut ve işyeri için fidan dikme zorunluluğu ile Meram’ın yeşil dokusuna katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...