Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 May 2015 14:43

Mersin Valisi, 'Elimizde faillerin yakalanmasına dönük bilgiler var'

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, dün Mersin’de Halkların Demokratik Partisi (HDP) il binasına gerçekleştirilen bombalı saldırıda, partiye gönderilen bir çiçeğin balkona konduğunu ve patlamanın balkonda meydana geldiğini belirterek, 'Elimizde bir takım bilgiler var. Olayın faillerinin yakalanmasına dönük bilgiler olduğu için çok ayrıntı doğru değil' dedi.

Mersin Valisi, 'Elimizde faillerin yakalanmasına dönük bilgiler var'
mersin valisi, saldırı,

Mersin’de Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına katılan Vali Çakacak, kutlamalar sonrasında gazetecilerin dün Mersin’de HDP il binasında patlayan bombaya ilişkin sorularını yanıtladı. Dün saat 10.00 civarında HDP il teşkilatı binasında bir patlama meydana geldiğini anımsatan Çakacak, “Hemen patlamanın akabinde olay yeri inceleme ekiplerimiz ve bomba uzmanlarımız gittiler, olay yerinde inceleme yaptılar. Yapılan incelemede çok şükür ki, yaralı olmadığı tespit edildi. Ancak hem il binasında hem iş hanının çeşitli yerlerinde maddi hasar meydana geldi” diye konuştu.
“ELİMİZDE FAİLLERİN YAKALANMASINA DÖNÜK BİR TAKIM BİLGİLER VAR”
Başta olay yeri inceleme ekipleri, bomba uzmanları, terörle mücadele ekipleri, istihbarat birimleri olmak üzere emniyetin ilgili tüm birimlerinin konu üzerinde çalıştıklarını dile getiren Çakacak, “Elimizde bir takım bilgiler var. Ancak burada paylaşmanın doğru olmadığı kanaatindeyim. Netleştikten ve neticelendirdikten sonra daha geniş açıklama yapmak daha uygun olur. Arkadaşlarımız çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.
Bombanın türü ve patlamanın partiye gönderilen çiçekten kaynaklandığı yönündeki iddiaların sorulması üzerine de Çakacak, şunları söyledi: “Doğrudur bir çiçek var. Orada görevlilerden alınan bilgiye göre bir çiçek getirilmiş. Çiçek de balkona konmuş ve balkonda patlama meydana geliyor. Daha geniş bilgiler var ama müsaade ederseniz çok fazla açıklama yapmayayım. Çünkü olayın faillerinin yakalanmasına dönük bilgiler olduğu için çok ayrıntı doğru değil. Ama arkadaşlarımız ciddi çalışma içerisindeler. En kısa zamanda faillerinin ortaya çıkarılacağını düşünüyoruz.”
Çakacak, çiçeğin kimin tarafından gönderildiğinin belli olup olmadığı sorusuna da “Elimizde bir takım bilgiler var da çok net açıklama yapılmaz bu tür olaylarda. Konunun üzerinde ciddiyetle durulduğunu ifade etmek istiyorum” yanıtını verdi.
“OLAY TÜM PARTİLERE YAPILMIŞTIR”
Türkiye’nin önemli bir seçim sürecinde olduğuna işaret eden Çakacak, bu saldırının tek bir patiye değil, tüm partilere yapıldığını vurgulayarak, “Bu tür olaylar her ne kadar bir partiye yapılmış olsa dahi bir partinin nezdinde tüm partilere yapılmış gibi hissediyoruz. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Bir partiye yapılan bütün partilere, dolayısıyla demokrasiye yapılmış addedilir. HDP il teşkilatına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...