Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Ocak 2018 11:08

Mete Yarar: Kandil'den gelen sorumlu var

Afrin harekatı ile güvenlik uzmanı Mete Yarar'dan çok çarpıcı açıklamalar geldi. Yarar, Afrin'de bulunan ekibin başında Kandil'den gelen bir sorumlunun olduğunu söyledi.

Mete Yarar: Kandil'den gelen sorumlu var
mete yarar,,afrin,

Güvenlik uzmanı Mete Yarar katıldığı CNN Türk canlı yayınında Zeytin Dalı harekatına ilişkin çarpıcı detayları paylaştı. Yarar, PYD'nin bir üst akıldan yardım aldığını açıkladı.
Mete Yarar'ın Afrin harekatı ile ilgili açıklamalarından satırbaşları:
- Örgütün bir üst akılı Kandil. Afrin'de bulunan ekibin başında Kandil'den gelen bir sorumlu var. Askeri uzmanın bölgeye geldiğini biliyoruz. Mayınların, ağır tüfeklerin, kanasların nereye yerleştireceklerini öğrettiler. Bunun  dışında bir üst akılın da anlık istihbarat sağladıklarını biliyoruz. Karayolu ve demir yolu tünellerini kullanıyorlar. Mühimmatları buralara yerleştirmişler.
- Türkiye Afrin'i ev ev biliyor. 6-9 bin YPG'li olduğu belirtiliyor. Silah kullanan ise 3 bini geçmez benim tahminimce. Asıl güçlerini aşağıya doğru kaydırmış bulunuyorlar. Özellikle petrol ve su kaynaklarının olduğu bölgede daha kuvvetliler...
- Bu operasyonu riske sokacak şey 'ne zaman bitecek' sorusudur
- Türkiye, ABD'nin verdiği silahları vurdu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...