Tgrt Haber
23 Mart 2018 15:09

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden kuvvetli yağış uyarısı yapıldı

Son dakika hava durumu haberi... Bu haberi okumadan hafta sonu planı yapmayın!... Meteoroloji Genel Müdürlüğünce, Türkiye'nin kuzey ve batı kesimleri için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden kuvvetli yağış uyarısı yapıldı
hava durumu,bugün hava nasıl,havalar nasıl,hafta sonu hava durumu,haritalı hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, bu gece saatlerinden itibaren Çanakkale ile Balıkesir'in batı ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.
İzmir, Aydın, Sinop, Muğla'da gece sonra etkisini artırması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanağın yarın geceye kadar aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Samsun'da yarın sabahtan itibaren etkisini artırması beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, yarın akşama kadar kuvvetli olacak.

Ordu çevresinde ve Giresun'da yarın öğle saatlerinden itibaren etkisini artırması beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanağın, geceye kadar kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce, vatandaşların meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olması istendi.

DOĞU KARADENİZ İÇİN KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiği bildirildi.
Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, bölgenin iç kesimlerinde rüzgarın, bugün 16.00'dan itibaren etkisini arttıracağı belirtildi.

Açıklamada, rüzgarın yarın saat 15.00'e kadar saatte 70-90 yer yer de 100 kilometre hızla esmesinin beklendiği vurgulandı.

Vatandaşların ve ilgililerin ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi, çatı uçması ve toz taşımı konusunda dikkatli ve tedbirli olması gerektiği kaydedildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden kuvvetli yağış uyarısı yapıldı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Kırşehir, Yozgat, Samsun, Amasya, Çorum ve Artvin çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Öğle saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer toz taşınımı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı bölgelerde hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri civarına ineceği diğer yerlerde değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta, iç ve batı kesimlerde kuvvetli, Marmara’nın güneyi (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik), İç Ege (Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli), Göller Yöresi (Isparta ve Burdur), İç Anadolu bölge geneli ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde (Bolu, Karabük, Kastamonu) zaman zaman fırtına (50-80 km/sa.) şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden kuvvetli yağış uyarısı yapıldı

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Akşam saatlerine kadar Marmara’nın güneyi (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik), İç Ege (Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli), Göller Yöresi (Isparta ve Burdur), İç Anadolu bölge geneli ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde (Bolu, Karabük, Kastamonu) zaman zaman fırtına (50-80 km/sa.) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: bu öğle saatlerinde Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'da yer yer toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde azalama, yer yer hafif çamur şeklinde yağış) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden kuvvetli yağış uyarısı yapıldı

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...