Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Kasım 2016 16:36

Meteoroloji uyardı | Doğu Anadolu Bölgesi'ne kar uyarısı

Meteoroloji'den bir uyarı daha geldi Pek çok ilde kar yağışı başladı Doğu Anadolu Bölgesi'nde de yarından itibaren kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji uyardı | Doğu Anadolu Bölgesi'ne kar uyarısı
meteoroloji,doğu anadolu,kar,hava durumu,son dakika,soğuk hava,erzincan,erzurum,kar yağışı,son dakika haberleri,

Uyarı üstüne uyarı geliyor. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölgenin 30 Kasım Çarşamba gününden itibaren yağışlı havanın etkisi altına gireceği belirtildi.Yağışlar, bölge genelinde kar, Iğdır ve çevresinde de karla karışık yağmur şeklinde görülecek.

METEOROLOJİ UYARDI

Erzincan ve Erzurum'un güney, Ağrı'nın batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı belirtilen yağışın bölgenin batısında cuma gece saatlerinde, diğer kesimlerde cumartesi gece saatlerine kadar aralıklarla devam edeceği bildirildi.

Meteoroloji uyardı | Doğu Anadolu Bölgesi'ne kar uyarısı

Meteoroloji yetkilileri, meydana gelebilecek buzlanma, don, tipi ve düşük görüş mesafesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

KAR DEVAM EDECEK Mİ? HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

METEOROLOJİ'DEN KAR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, yurt genelinde yağmur ve sağanak şeklinde etkili olan yağışların, bu gece Balkanlar üzerinden gelecek soğuk hava ve ani sıcaklık düşüşüyle önce Trakya, Marmara'nın güneydoğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde, yarın ise Marmara'nın doğusu, İç Ege, Karadeniz'in iç kesimleri, İç ve Doğu Anadolu ile Göller yöresinin yükseklerinde kar yağışına dönüşeceğinin tahmin edildiği bildirildi.

Meteoroloji uyardı | Doğu Anadolu Bölgesi'ne kar uyarısı

Kar yağışının yarın özellikle Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusunda 10-20 santimetre, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer 30 santimetre olmasının beklendiği aktarıldı.

Meteoroloji uyardı | Doğu Anadolu Bölgesi'ne kar uyarısı

Perşembe günü kar yağışının Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu ve Göller yöresinde aralıklarla etkisini sürdüreceği, özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nde yoğun olacağı, bölgedeki kar kalınlığının 10-20, yükseklerde ise yer yer 30 santimetreye ulaşmasının öngörüldüğü kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...