Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Eylül 2015 17:17

MİT, IŞİD‘in kaçırdığı asker için devreye girdi!

Kilis'te, sınır hattında çatışma sonrası kaybolan ve IŞİD'in elinde olduğu bilgisi alınan askerin bulunması için bütün imkanlar seferber edildi.

MİT, IŞİD‘in kaçırdığı asker için devreye girdi!
mit,ışid,

Edinilen bilgiye göre, 1 Eylül Perşembe günü saat 18.15 sıralarında Kilis'in Yavuzlu köyü sınırları içerisinde bulunan Şehit Mehmet Hudut Karakolu'nda görev yapan askerlerin üzerine IŞİD kontrolündeki Suriye'den açılan ateş sonucu Yusuf Beylem şehit düşmüştü. Çatışma sonrası kendisinden haber alınamayan bir askerin ise sınır hattından G3 piyade tüfeği ile kaçırıldığı öğrenildi. Kaçırılan askerin IŞİD'in elinde olduğu ve El Bab bölgesinde tutulduğuna dair yerel kaynaklardan bilgiler geliyor. Askerin yerinin tespit edilmesi için Türk Silahlı Kuvvetleri bütün imkanlarını seferber etmiş durumda. İnsansız Hava Araçları, iletişim destek vasıtaları başta olmak üzere bütün teknolojik imkanların kullanılıyor. Milli İstihbarat Teşkilatı'nda (MİT) devreye girerek askerin kurtarılması için Suriye'de yerel unsurlarla temas halinde olduğu öğrenildi.
Öte yandan, 1 Ocak tarihinde bölgeye 2 kilometre mesafede kaçakçıları takip eden Astsubay Ö.Ö. IŞİD militanlara tarafından kaçırılmış, 4 gün sonra MİT operasyona ile Suriye'den Türkiye'ye getirilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...