Tgrt Haber
14 Nisan 2015 20:52

Muğla'da kaçakları taşıyan bot battı

Muğla'da yasa dışı yollarla Yunan adalarına geçmeye çalışan kaçakların bulunduğu bot battı.

Muğla'da kaçakları taşıyan bot battı
muğla, balıkçılar,

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yasa dışı yollarla Yunan adalarına geçmeye çalışan kaçakların bulunduğu bot battı, kaçaklar Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı.

BALIKÇILAR FARK ETTİ

Bozburun Mahallesi'ndeki bir koydan Sömbeki (Simi) Adası'na gitmek için ayrılan içinde 11 kişinin bulunduğu bot, Apostol Burnu yakınlarında alabora oldu. Kazazedeleri fark eden balıkçılar, Sahil Güvenlik ekiplerine haber verdi. Bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı bot ekibi tarafından 10 kaçak kurtarıldı.

BİR KİŞİ YÜZEREK ADAYA ÇIKTI

Suriyeli oldukları belirlenen kaçakları para karşılığında Sömbeki'ye götürmeye çalışan organizatör O.Ç'nin (26) ise yüzerek yakınlardaki bir adaya çıktığı belirlendi. Sahil Güvenlik ekibi tarafından adada yakalanan zanlı, Bozburun Jandarma Karakolu ekiplerine teslim edildi.

Bozburun Limanı'na getirilen kaçaklara, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra giysi verildi. Suriyelilerin ifade işlemlerinin ardından Marmaris Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Bürosuna gönderileceği belirtildi. O.Ç'nin de ifadesinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...