Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Ağustos 2015 20:16

Muş'ta devriye gezen polise roketli saldırı

Muş'un Varto ilçesinde dün akşam saatlerinde devriye görevi yapan zırhlı araçlara atılan roket bir eve isabet etti.

Muş'ta devriye gezen polise roketli saldırı
roket, saldırı,

Sekiz kişinin bulunduğu evin duvarını delen roket, mutfakta bulunan buzdolabına isabet etti. Buzdolabına sıkışan roket patlamadı. Sekiz kişinin hayatını evdeki buzdolabı kurtardı.

Alınan bilgilere göre, ilçede devriye görevi yapan polis zırhlı aracına bir grup PKK'lı tarafından roketatarlı saldırı gerçekleştirildi. Polisin ateşle karşılık vermesi üzerine PKK'lılar karanlıktan faydalanarak kaçtı. Devriye gezen zırhlı araca isabet etmeyen roket, bir eve isabet etti. Evde maddi hasar oluşurken, güvenlik güçleri kaçan PKK'lıları yakalamak için operasyon başlattı.
 
Olayın detayları ise sabah saatlerinde daha iyi anlaşıldı. Atılan roket duvarı deldi ve evin mutfağında bulunan buzdolabına isabet etti. Buzdolabına sıkışan roket patlamadı. Evde bulunan 2 yetişkin ve 6 çocuk eve isabet eden roketten zarar görmedi. Saldırının ardından gece saatlerinde evin bulunduğu yere gelen Muş Emniyet Müdürlüğü Bomba ekibi buzdolabına sıkışan roketi çıkardı ve kontrollü bir şekilde imha etti.
 
Oğlu ve torunlarıyla birlikte 8 kişinin evde olduğunu belirten Hıyas Kapçın, can kaybının olmamasına sevindiklerini belirtti. Roketin kimler tarafından atıldığını bilmediklerini ancak roketin patlamadığını ifade ederek sabah saatlerinde emniyet yetkililerince patladığını söyledi.
 
Öte yandan, dün akşam saatlerinde merkeze bağlı Mercimekkale köyünde, PKK'lılar, Muş-Erzurum karayolunda devriye görevi yapan askeri araca uzun namlulu silahlarla saldırdı ve askerin hemen karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma yaşandı. PKK'lıların kaçması ile bölgede operasyonların devam ettiği ve İl genelinde güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarıldığı öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...