Tgrt Haber
12 Ekim 2018 15:53

Mütalaa nedir? Mütalaa etmek ne demek? Brunson Mütala kararı sonucu

Mütalaa kelimesi gündeme gelen haberlerden sonra vatandaşlar tarafından anlamı merak edilen soru başlıklarının arasında yerini aldı. Mütalaa nedir sorusunun cevabını merak eden vatandaşlar bu sorunun cevabını araştırıyor. Peki Mütalaa nedir? Mütalaa etmek ne demek? Gündemdeki sıcak konu başlıkları arasında yerini alan Brunson Mütala kararı sonucu ne oldu? İşte bu konu ile ilgili tüm merak edilenler burada yerini alıyor.

Mütalaa nedir? Mütalaa etmek ne demek? Brunson Mütala kararı sonucu
Mütalaa nedir,Mütalaa etmek ne demek

Mütalaa nedir? Mütalaa etmek ne demek?  ABD'li Papaz Brunson davasında şu sıralarda savcı esas hakkında mütalaa kararını veriyor.  İzmir'de, terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen, tutukluluğu ev hapsine çevrilen ABD'li rahip Andrew Craig Brunson 4. kez hakim karşısına çıktı. Duruşma, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla 35 yıl hapis istemiyle yargılanan ABD’li Rahip Andrew Craig Brunson’un duruşmasında savcı, mütalaasında adli kontrol kararının kaldırılmasını talep etti.Mütalaa kelimesinin anlamını bilmeyen ve merak eden vatandaşlar ise internet üzerinden bu kelimenin anlamının ne olduğunu aratıyorlar. İşte TDK'da yer alan mütalaa kelimesinin anlamı...

Mütalaa nedir? Mütalaa etmek ne demek? Brunson Mütala kararı sonucu

MÜTALAA NE DEMEK? 

Türk Dil Kurumu merak edilen bu konu ile ilgili mütalaa kelimesiyle ilgili bizlere şu bilgileri veriyor.  Mütalaa bir kaç farklı anlamı olsa da mahkemelerde kullanılan anlamı ile İrdeleme, müzakere, görüş anlamına gelmektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...