Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 May 2015 20:36

Nepal’e yardımlar devam ediyor

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Nepal'e 4 tonluk insani yardım malzemesi gönderdi.

Nepal’e yardımlar devam ediyor
nepal,

7,8 büyüklüğünde meydana gelen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği Nepal depremi sonrası bölgeye gönderilen insani yardım malzemeleri aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda AFAD, bugün Nepal halkına 4 ton insani yardım malzemesi gönderdi. AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay tarafından Atatürk Havalimanı Kargo Terminali'nden bizzat gönderilen yardım kutuları yardıma muhtaç Nepal halkı için yola çıktı.

EN ÇOK YARDIM YAPA ÜLKE TÜRKİYE

Konuyla ilgili olarak basın mensuplarının sorularını yanıtlayan AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay, Nepal'de yaşanan ve ağır hasara yol açan deprem sonrası yardıma giden ilk ülkelerden birinin Türkiye olduğunu hatırlattı. Türkiye'nin yardıma muhtaç olan insanlara yardım eden ülke konumunda olduklarını söyleyen Oktay, "Yardım konusunda Birleşmiş Milletler nezdinde Gayrisafi Milli Hasıla oranına kıyasladığımızda en çok yardım eden ülkeyiz. İnsanların en sıkıntılı dönemlerinde Türkiye olarak yanınızdayız mesajını veriyor olmamız önemli" dedi.

YEMEN'E DE YARDIM GÖNDERİLİYOR

Daha önce Nepal'e 16 tonluk malzeme gönderdiklerini ifade eden AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay, ikinci yardım olarak 4 ton insani yardım gönderdiklerini söyledi. Oktay, gönderilen malzemelerin Nepal Sağlık Bakanlığı'na teslim edileceğini de açıkladı. Nepal dışında Yemen'de yaşanan çatışmalar sonucu mağdur olan insanlara da yardım gönderildiğini söyleyen AFAD Başkanı Oktay son olarak Yemen'e 2 bin 400 gıda kolisinin gönderildiğini belirtti.

MYANMAR'DAKİ TRAJEDİYE YARDIM ARAYIŞI

Fuat Oktay ayrıca Güneydoğu Asya'da Myanmar'daki zulümden kaçan çoğunluğu Müslüman Rohingyalı ve ülkelerini terk eden Bangladeşli mültecilerin yaşadığı trajediye de değindi. Dünyanın gözü önünde yaşanan insanlık dramına Türkiye olarak sessiz kalmadıklarını ifade eden Oktay, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatı ile Dışişleri Bakanlığı ile yapılan çalışmalarla beraber tüm imkanların seferber edildiğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...