Tgrt Haber
21 Nisan 2015 11:28

Nisan ortasında lapa lapa kar yağdı

Erzurum'da, akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkili olurken, vatandaşlara sürpriz yaşattı.

Nisan ortasında lapa lapa kar yağdı
erzurum,ardahan,kar,nisan ayı kar yağışı,

Yağış, kentin yüksek kesimlerinde etkisini daha fazla gösterirken, kar kalındığı bazı yerlerde birkaç santimetreye kadar ulaştı. Yağışla birlikte hava sıcaklığı eksi değerlere düştü. Kar nedeniyle Erzurum'da çok sayıda köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı. Şehir içi trafikte aksamalar yaşandı.
Erzurum’a Haziran ayında geçmişte kar yağdığını ifade eden vatandaşlar, “Burası Erzurum. Nisan 21’de de kar yağıyor. Başka illerde bu kar yağsa şaşırtıcı olabilir ama Erzurum için çok şaşırtıcı değil” dediler.
ARDAHAN'DA NİSAN KARI
Ardahan’da dün gece geç saatlerde başlayan kar yağışı özellikle yüksek bölgelerde etkili olurken, vatandaşlar Nisan ayında yağan karın şaşkınlığını yaşadı.
Kar yağışıyla birlikte şehir merkezinde trafikte aksamalar meydana geldi. Kışlık lastiklerini çıkartıp yazlık lastik takan şoförler, araç kullanmakta zorlanırken belediye ekipleri ise kala mücadele çalışmalarına aralıksız devam ediyor.Şehir merkezinde kar kalınlığı ise 5 santimetreye yükseldi.
BOLU'DA NİSAN AYINDA YAĞAN KAR SÜRÜCÜLERİ ŞAŞIRTTI
Nisan ayı olmasına rağmen Bolu Dağı'nda görülen kar yağışı sürücüleri şaşırttı.Bolu'nun bin 100 rakımlı Karanlikdere ve Seymenler mevkiinde ara ara devam kar yağışı zeminde etkili olmazken, yol kenarları ve yeşillik alanlar beyaza büründü. Sürücüler Nisan ayında yağan kar yağışı karşısında şaşkınlık yaşarken, yağışın yol üzerinde etkili olmamasına rağmen araçlarını tedbirli kullanmaya özen gösterdiler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...