Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Aralık 2017 23:56

Numan Kurtulmuş: Karar, Ortadoğu'yu tekrar ateşe atma girişimidir

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, Trump'ın kararına ilişkin, "ABD Başkanının bu sorumsuz açıklaması Ortadoğu'yu tekrar ateşe atma girişimidir. Eminim ki Trump, bu sorumsuzca kararı için de ABD halkına ayrıca hesap verecektir." dedi.

Numan Kurtulmuş: Karar, Ortadoğu'yu tekrar ateşe atma girişimidir
numan kurtulmuş,,filistin,,kudüs,

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına ilişkin, "ABD Başkanının bu sorumsuz açıklaması Ortadoğu'yu tekrar ateşe atma girişimidir. Neredeyse tüm kabinesi istifa eden ve senato karşısında hesap veren bir liderin, kan ve savaş üzerinden iktidarını kurtarma çabasından başka bir şey değildir. Eminim ki Trump, bu sorumsuzca kararı için de ABD halkına ayrıca hesap verecektir. Bu rezilce kararı şiddetle telin ediyorum." ifadesini kullandı.

Bakan Kurtulmuş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ABD yönetiminin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepki gösterdi.
"Trump, bu sorumsuzca kararı için de ABD halkına ayrıca hesap verecektir"

Kurtulmuş, "ABD Başkanının bu sorumsuz açıklaması Ortadoğu'yu tekrar ateşe atma girişimidir. Neredeyse tüm kabinesi istifa eden ve senato karşısında hesap veren bir liderin, kan ve savaş üzerinden iktidarını kurtarma çabasından başka bir şey değildir. Eminim ki Trump, bu sorumsuzca kararı için de ABD halkına ayrıca hesap verecektir. Bu rezilce kararı şiddetle telin ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Filistin'in özgürlüğünden ve bağımsız Filistin devletinden asla taviz vermeyeceklerini aktaran Kurtulmuş,"Kudüs, tüm halkların, tüm dinlerin ve özgür Filistin devletinin başkenti olarak kalmaya devam edecektir. Demokrasiye, özgürlüğe, eşitliğe ve adalete değer veren tüm ülkeleri, Trump'ın bu sorumsuz açıklamasını protestoya ve mazlum Filistin halkıyla dayanışmaya çağırıyoruz. ABD'nin yetkili kurumlarını da, ülkelerinin kurucu değerlerini ayaklar altına alan bu sorumsuzca açıklamanın karşısında olmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...