Tgrt Haber
31 Mart 2015 13:47

O ilde zarar büyük oldu

Elektrik kesintisi sanayi kenti Kocaeli'nde bir çok sanayi kuruluşunun durmasına neden oldu.

O ilde zarar büyük oldu
kocaeli,elektrik kesintisi,

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı (KSO) Ayhan Zeytinoğlu,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu an Kocaeli'nin tamamında elektrik kesintisi yaşandığını ve bu nedenle sanayi üretiminin tamamının durmuş vaziyette olduğunu söyledi.
Üretim yapan firmalarla temas kurduklarını dile getiren Zeytinoğlu, "Bütün hatlar kapalı olduğu için üretim yapılamıyor. Enerji üretenler de enerji üretmiyor. Enerji de yok maalesef. Çok zor ve çetin bir durum. Tam olarak ne olduğunu da bilmiyoruz, Enerji Bakanlığı'ndan bir açıklama bekliyoruz" diye konuştu.
Kontinü sistemde üretim yapan bütün firmalarda ciddi zararlar oluşacağını aktaran Zeytinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bir de üretim yapılmıyor, üretimler durmuş durumda. Durumun çok vahim olduğunu düşünüyorum. Umarım en kısa sürede üretime döneriz çünkü bunun günlük hesabını yapmak çok kolay bir şey değil, çok büyük kayıp var. Bir an önce elektriğin gelmesi lazım." 
Zeytinoğlu, KSO'ya kayıtlı 2 bin 400 olmak üzere kent genelinde 5-6 bin civarında üretim yapan firma olduğunu ve bunların 87'sinin ülkenin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer aldığına dikkati çekti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...