Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Ocak 2016 03:32

Organlarıyla 5 hastaya umut oldu

Konya'da geçirdiği beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen hastanın iki böbreği, iki korneası ve karaciğeri bağışlandı.

Organlarıyla 5 hastaya umut oldu
organ, hasta,

Selçuklu merkez ilçe Yazır Mahallesi'ndeki bir çay ocağında rahatsızlanan İşçi emeklisi Ramazan Yavuz (61), özel bir hastaneye kaldırıldı.Beyin kanaması geçirdiği belirlenen Yavuz, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Burada 5 gün süren tedavinin ardından beyin ölümü gerçekleşen Yavuz'un organları, ailesi tarafından bağışlandı.Yavuz'un iki böbreği Ankara Üniversitesi Hastanesine, karaciğeri Antalya'da özel bir hastaneye, iki korneası ise Konya Numune Hastanesine gönderildi.

Operasyonu gerçekleştiren Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Erikoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanın hayatını kaybetmesinin üzücü fakat 5 kişiyi yaşama bağlamasının sevindirici olduğunu söyledi. Özellikle kadavradan naklin çok önemli olduğuna dikkati çeken Erikoğlu, "Böyle durumlarda 5, 6, bazen 7 hatta 8 hasta sağlığına kavuşabilmekte. Dünyada, organ naklinin yüzde 80'i kadavradan yapılmakta ama ülkemizde bu oran yüzde 30 civarında. Son yıllarda biraz daha artmaya başladı. Konya'da da son on günde ikinci organ bağışı yapıldı. Bu da bizim için sevindirici bir durum" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...