Tgrt Haber
27 Ağustos 2016 15:44

ÖSO, beş köyü daha aldı

Günün son dakika haberlerine göre, Özgür Suriye Ordusu, Cerablus ve Çobanbey bölgesinde 5 köyü ele geçirdi. Cerablus'taki operasyonlar devam ederken gündemde yaşanan son dakika haberlerini aktarmaya devam ediyoruz. İşte günün son dakika haberleri ve detayları...

ÖSO, beş köyü daha aldı
ÖSO, beş köy,

Son dakika haberlerine göre, Halep ilinin kuzeyindeki Cerablus'ta geçen salı ilçe merkezine hakim olan Özgür Suriye Ordusu, bölgenin güneybatısında Elvaniye, Kamir (Haymar) ve Aşağı Karakuyu köylerini DAEŞ'ten aldı.

Muhalifler, Türkiye sınırında Gaziantep'in Elbeyli ilçesinin karşısında yer alan Çobanbey ilçesinde de Memili (Tel Atiya) ve Hacac köylerini ele geçirdi.

ÖSO güçleri, köylerde mayın ve patlayıcı temizliği yapmaya devam ediyor.

ÖSO komutanları Cerablus'un batı ve güneybatısı ile Çobanbey'deki ilerleyişlerinin devam edeceğini bildirdi.

Diğer taraftan, Cerablus'ta hayatın normale dönmeye başlamasıyla DAEŞ militanlarından kaçan bölge halkının evlerine dönüşü sürüyor.

Dün ilçeye ulaşan Türk Kızılayı, halka sıcak yemek dağıtmaya başlamıştı. Bölge sakinlerine gıda ve giysi yardımları ile Kurban Bayramına yönelik destek paketleri hazırlayan Türk Kızılayı, yol güvenliğinin artmasıyla insani yardımlarını on binleri içine alan daha geniş bir kitleye ulaştıracak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...