Tgrt Haber
31 Mart 2015 17:26

Oyuncu Mehmet Aslan öğrencilere uyuşturucuyu anlattı

Sakarya Üniversitesi Genç Yöneticiler Topluluğu tarafından uyuşturucu ile mücadeleye karşı düzenlenen “Gel Kardeşim” etkinliği, ünlü oyuncu Mehmet Aslan’ın katılımıyla gerçekleşti.

Oyuncu Mehmet Aslan öğrencilere uyuşturucuyu anlattı
Mehmet Aslan, ünlü oyuncu, uyuşturucu

Uyuşturucuya bulaşmış veya bulaşma evresinde olan kişileri “Gel Kardeşim” projesiyle hayata döndürmeye çalışan öğrenciler, Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Salonunda da bir seminer düzenledi. Seminere ünlü oyuncu Mehmet Aslan ve çok sayıda öğrenci katıldı.
70 CANI KURTARDIK 
Uyuşturucu hakkında öğrencilere bilgiler veren Mehmet Aslan, “42 ilde 67 üniversite gezdik, 100’e tamamlayacağız inşallah. Siz gönüllü kardeşlerimiz sayesinde bugüne kadar 70 tane canı kurtardık. 'Gel Kardeşim' kampanyasının amacı insanları bilinçlendirmenin yanı sıra, fikir alış verişi yapmak, onlardan öğrendiklerini başka arkadaşlara aktarmak, aynı şekilde de bir farkındalık ve bilinçlendirme kampanyasıdır. Uyuşturucuya başlama sebeplerinde en önemlisi iki arkadaş kafa kafaya vererek uyuşturucuya başlıyorlar. Daha dünyada tek başına uyuşturucuya başlamış insan sayısı çok az. Önce iki kişi birbirlerini cesaretlendirmek suretiyle bu işe önce meraktan veya problemlerinden dolayı başlıyorlar” ifadelerini kullandı.
TAMAMEN KİMYASAL BİR ZEHİR 
Uyuşturucu içinde bulunan maddelerden de bahseden Aslan, “Tamamen kimyasal Zehirlerle tütüne bastırılmış şekilde, içinde çamaşır suyu, tuzruhuna kadar bütün kimyasal maddeler bulunuyor. Dünya Sağlık Örgütünün tanımlayamadığı maddeler bunlar. Bu nedenle uyuşturucu madde kapsamına girmiyor. Ancak bu maddelerden insanların hayatları sönüyor. İlk kullanımda ya öldürüyor yada büyük bir hasar bırakıyor. İnsanlar hayatları boyunca bu acıyı yaşamak zorunda kalıyor" dedi.
BONZAİNİN İNANILMAZ YÜKSELİŞİ 
Bonzainin Türkiye de yükselişi inanılmaz safhada olduğunu bildiren Aslan, "Maliyeti çok ucuz, ulaşabilirliği çok ucuz. Uyuşturucu, tedavi ile tıbben kurtulması mümkün olmayan olmayan bir bağımlılık. Tıbben uyuşturucudan ömür boyu kurtulmanın bir ilacı, aşısı, serumu yok. Bir kere bağımlı olursanız ömrünüzün sonuna kadar bağımlı oluyorsunuz” şeklinde konuştu.
TALEBİ YOK ETMEK GEREKİYOR 
Uyuşturucu konusunda talebi önlemenin önemine vurgu yapan ünlü oyuncu Mehmet Aslan, “Devlet her kademesiyle, her konumuyla, her bakanlığıyla önce 5 yıl, 15 yıl, 35 yıllık programlar oluşturmalı. Uyuşturucunun, A’dan Z’ye beşikten mezara, gençler bilinçlendirilerek önünün kesilmesi lazım. Arza karşı her zaman sistem olarak yasak konmuş. Arz edeni yakalamakla bir ömür geçmiş. Bunu bir asayiş problemi olarak görmüşler. 'Bir suç olur, suçlu yakalanır, adalete teslim edilir' mantığı ile hareket edilmiş. Tam tersi arzı yakalamanız hiçbir işe yaramaz. Önemli olan talebi önlemektir, talebi kesmektir. Talep olduğu sürece arz her zaman var olacaktır” dedi.
Açıklamalarının ardından öğrencilerden gelen soruları cevaplayan Mehmet Aslan, program sonunda bütün öğrencilerle özçekim yaptı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...