Tgrt Haber
26 Eylül 2016 14:00

Palamut fiyatı arttı

Ordu'da geçen hafta tanesi 2 liradan satışa sunulan palamudun fiyatı 6 liraya kadar yükseldi.

Palamut fiyatı arttı
palamut

Denizlerde av yasağının sona ermesinin ardından bol miktarda palamut  avlayan Karadenizli balıkçılar, son günlerde olumsuz hava şartlarından dolayı  denize açılamadı.
 
Ordu Kumbaşı Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Şahin Aydemir, AA  muhabirine yaptığı açıklamada, balıkçıların 3-4 gündür denizin dalgalı olması  nedeniyle ava çıkamadıklarını belirterek, "3-4 gün aranın ardından gece ava çıkan  balıkçılarımız az miktarda palamutla döndü. Bu da ister istemez fiyatların  artmasına neden oldu." dedi.
 
Tezgahlarda palamudun tane fiyatının 2'den 6 liraya kadar çıktığına  işaret eden Aydemir, "Biz bu artışın kısa süreli olacağına inanıyoruz. Havaların  düzelmesiyle palamut avının da artmasını bekliyoruz. Bu sezon palamut bizi  aldatmadı. Beklediğimiz gibi palamut avı bol geçiyor." ifadesini kullandı.
 
Aydemir, palamut avının en az 1-2 ay daha sürmesinin beklendiğini  ancak hamsiden çok ümitli olmadıklarını bildirdi.
 
Kentte balık satışı yapan Sezer Ceylan, bu sezon vatandaşların  fiyatlara aldırış etmediğini belirterek, "Vatandaş taze taze balık tüketiyor.  Satışlardan ve ilgiden oldukça memnunuz. Önümüzdeki günlerde fiyatların düşmesini  bekliyoruz. O zaman ilgi daha da artacaktır." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...