Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 May 2015 14:15

Paralel Yapı‘da önemli gelişme

Erkam Tufan Aytav, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'Paralel Yapı' soruşturma kapsamında 'şüpheli' sıfatıyla ifade verdi.

Paralel Yapı‘da önemli gelişme
paralel yapı,

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fuzuli Aydoğdu tarafından ''Paralel Yapı'' iddialarına ilişkin yürütülen genel soruşturma kapsamında ifade alma işlemleri sürüyor.
Bu kapsamda, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcısı Aytav, sabah avukatıyla Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.Aytav, soruşturmayı yürüten Başsavcıvekili Aydoğdu'ya ifade verdi.
Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Aytav, savcılığa "şüpheli" sıfatıyla ifade verdiğini belirterek, soruşturmanın gizli olduğunu, bu nedenle içerik hakkında bilgi veremeyeceğini söyledi.
Aytav, ''Hüseyin Gülerce'nin gerek medyada yazdıkları ifadeler, itham ve iftiralara yönelik, bu itham ve iftiraların savcı beye de ifade edildiğini öğrendim. Bu itham ve iftiralarla alakalı soruşturma dosyasına girmişiz. Dolayısıyla bu ithamlarla alakalı 'bu şeyleri dediniz-demediniz' noktasında sorulara muhatap olduk'' dedi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, bazı isimlerin şikayetleri üzerine açılan genel soruşturma kapsamında, yazar Latif Erdoğan ve gazeteci Hüseyin Gülerce'nin "tanık" sıfatıyla ifadesi alınmıştı. Yine soruşturma kapsamında bazı isimler de "şüpheli" sıfatıyla ifade vermişti.
Soruşturma kapsamında bir süre önce Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil de ifadeye çağrılmıştı. Yeşil'in henüz ifade vermeye gelmediği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...