Tgrt Haber
06 May 2015 19:31

Paralel yapı soruşturmasında tahliye taleplerine ret

Silivri İnfaz Hakimliği, avukatların tahliye taleplerinin reddine karar verdi.

Paralel yapı soruşturmasında tahliye taleplerine ret
Paralel yapı soruşturması, tahliye girişimi, tahliye talebi, Hidayet Karaca, Silivri İnfaz Hakimliği,

Paralel yapı soruşturması kapsamında tutuklanan şüphelilerin avukatlarının ikinci tahliye girişimi de sonuçsuz kaldı. Silivri İnfaz Hakimliği, tahliye taleplerinin reddine karar verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen paralel yapı soruşturmaları kapsamında tutuklanan Hidayat Karaca'nın da aralarında bulunduğu 63 şüphelinin avukatları İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi'ne başvurarak İstanbul'daki tüm sulh ceza hakimliklerini reddine karar vermesini istedi. Bu talep üzerine mahkeme şüphelilerin tahliye talebini değerlendirmesi için İstanbul İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'ni yetkilendirdi.

Dönemin 32. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Mustafa Başer, 63 şüphelinin tamamının tahliyesine karar verdi. Ancak her iki mahkemenin kararı da İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği tarafından yok hükümünde sayıldı. Böylece şüphelilerin tahliyesi durduruldu. Bu kararın ardından HSYK, dönemin 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik ve 32. Asliye Ceza Mahkemesi Mustafa Başeri açığa aldı.  Her iki hakim daha sonra HSYK Başmüfettişi talebi üzerine "örgüt üyeliği" suçundan tutuklandı.

SİLİVRİ İNFAZ HAKİMİ'NDEN O TALEBE RET

Bu gelişmenin ardından şüphelilerin avukatları bu kez Silivri İnfaz Hakimliği'ne başvurarak İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin "yok hükmünde" sayılan kararının uygulanarak müvekkillerinin tahliyesine karar verilmesini istedi.

Avukatların talebini değerlendiren Silivri İnfaz Hakimi Engin Yıldırımer, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan görüş istedi. Başsavcılık, görüşünde İnfaz Hakimliğinin tahliye kararı vermesi yetkisi olmadığını belirterek avukatların talebinin reddilmesi yönünde görüş bildirdi.

Bu görüşü dikkate alan Hakim Yıldırımer, şüpheli avukaların tahliye taleplerinin tamamın reddine karar verdi.
Böylece ikinci tahliye girişimi de sonuçsuz oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...