Tgrt Haber
25 Kasım 2015 09:35

PKK'dan kaçtı! Her şeyi anlattı

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde, terör örgütü PKK'dan kaçtıktan sonra ihbar üzerine yakalanan tutuklu sanık hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

PKK'dan kaçtı! Her şeyi anlattı
pkk,diyarbakır,ergani,

İlçede ihbar üzerine 10 Ekim'de evinde yakalanan Özgür Ö. hakkında  Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, 4. Ağır Ceza  Mahkemesince kabul edildi. 
 İddianamede, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, bir vatandaştan  gelen, "Özgür Ö. terör örgütü PKK içerisinde faaliyet gösterdikten sonra kaçarak  evine geldi, gelmezseniz kaçacak" yönündeki ihbar üzerine söz konusu adrese  düzenlenen operasyonda Özgür Ö'nün yakalandığı belirtildi. 
  Tutuklu sanık Özgür Ö'nün savcılıkta uyuşturucu satışı nedeniyle  kapalı cezaevinde bir süre kaldıktan sonra Erzincan Açık Ceza İnfaz Kurumu'na  alındığını, daha sonra izin alarak evine geldiğini anlattığı vurgulanan  iddianamede, sanığın şu ifadelerine yer verildi. 
 "İzin dönüşü Erzincan'daki cezaevine gitmek yerine Tunceli'ye geçerek  HDP il binasına gittim. Kobani'ye gitmek için bazı kişilerle görüştüm. Terör  örgütü PKK'ya kendi özgür irademle katılarak Kobani'ye illegal yollardan geçtim.  Örgüte katılma sebebim Kobani'de DAEŞ ile savaşmaktı. Örgüt içerisinde gereken  silah ve siyasi eğitimi aldım. Kobani'ye bağlı Enise bölgesinde örgüt  mensuplarına uzun namlulu silah eğitimi verdim. Kobani bölgesinde 10 ay kaldım.  Bu süre boyunca birçok kez silahlı çatışmaya girdim. Çatışmalarda kafamdan ve  ayağımdan yaralandım." 
 
 İddianamede, Özgür Ö'nün terör örgütü PKK'dan kaçmasına neden olan  gerekçelerine ilişkin, "Kırsalda yönetim kadroları daha iyi şartlarda iken,  bizler daha mahrum bir şekilde yaşıyorduk. Çatışmalarda bizler öne sürülüyorduk.  Arkadaşlarımızın yanımızda vurulması, yaralanması durumunu üstlerimize  bildirmemize rağmen yardımcı olmamaları zoruma gitti. Örgüte katıldığım için  pişman oldum" ifadeleri yer aldı. 
 
Tutuklu sanık Özgür Ö. hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak"  suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...