Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Şubat 2016 15:07

PKK'nın bombacısı yakalandı

Terör örgütü PKK’nın Hakurk kampında bomba eğitimi alan ve geldiği Bingöl kırsalında örgütün bombacısı olarak faaliyet yürüten 'Şiwan' kod adlı M.S. ile ifadeleri doğrultusunda gözaltına alınan HDP ve DBP yöneticisi 5 kişi tutuklandı.

PKK'nın bombacısı yakalandı
pkk, bingöl,

Bingöl Valiliği’nce, İstanbul’da güvenlik güçlerine teslim olan terör örgütü PKK’nın bombacısı M.S. ile ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, 24 yaşındaki örgütün bombacısı M.S.’nin 2009 yılında PKK’ya katıldığına dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi: “Hakurk kampında basmalı, kumandalı, kablo düzenekli el yapımı patlayıcı hakkında eğitim alan, 2012 yılında Türkiye'ye geçiş yaparak Bingöl kırsalında örgütün bombacısı olarak faaliyet yürüten, daha sonra örgütten kaçarak İstanbul ilinde güvenlik güçlerimize teslim olan M.B., ilimiz Kiğı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine, İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirilerek, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanıp, ilimiz M Tipi cezaevine teslim edilmiştir.”

“Şiwan” kod adlı M.S.’nin verdiği ifade doğrultusunda HDP ve DBP yöneticilerinin tutuklandığının da kaydedildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Adaklı-Kiğı-Yedisu bölgelerinde PKK/KCK terör örgütü adına kurye/işbirlikçi olarak faaliyet yürüten, aralarında Adaklı HDP İlçe Eş Başkanı, Adaklı DBP İlçe Eş Başkanı, bir mahalle ve bir köy muhtarının da bulunduğu Y.D., T.D., S.G., M.K., D.B. ve A.Ö. 31.01.2016 günü yakalanarak, gözaltına alınmıştır. Şahıslar çıkarıldıkları adli makamlarca ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak, bilerek ve isteyerek örgüte yardım etmek’ suçlarından tutuklanarak, ilimiz M Tipi cezaevine teslim edilmiştir. D.B. isimli şahıs ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır.” 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...