Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Nisan 2016 16:50

PKK operasyonunda 15 kişi tutuklandı

BİNGÖL Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 5 ilde düzenlediği PKK/KCK operasyonunda gözaltına alınan 18 kişiden 3'ü emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen 15 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

PKK operasyonunda 15 kişi tutuklandı
pkk,tutuklama,

Bingöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 26- 27 Nisan tarihlerinde Bingöl, Diyarbakır, Ağrı, Tekirdağ ve Bitlis olmak üzere 5 ilde PKK terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda, aralarında öğrenci, öğretmen ve memurların da bulunduğu toplam 18 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 3'ü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yapılan sorgularının ardından serbest bırakıldı. 15 şüpheli ise Adliye'ye sevk edildi. 15 şüpheli, çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza mahkemesinde 'terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Bingöl Valiliği tarafından operasyonla ilgili yapılan yazılı açıklamada ise şu bilgiler verildi:
"PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin engellenmesine yönelik olarak sürdürülen çalışmalar kapsamında, PKK/KCK terör örgütü üst yapılanması KCK/TY ve KJA ile gençlik yapılanması YDG-H/DEM-GENÇ içerisinde ilimizde faaliyet gösteren, vatandaşın huzur ve güveni bozmaya çalışan şahısların faaliyetlerinin deşifre edilerek önlenmesi, suç ve suç unsurlarının ele geçirilmesine yönelik olarak Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma dosyası kapsamında, PKK/KCK terör örgütü üst yönetimi KCK/TY organizesinde, ilimiz Eğitim-Sen ve Kürdi-Der bürolarında özerklik, özyönetim ve terör örgütünün kuruluş ve tarihi içerikli eğitimler düzenlendiği, bu eğitimlere Eğitim- Sen üyesi öğretmenler, memurlar ile üniversite öğrencilerinin de aralarında bulunduğu şahısların katıldığı, ayrıca ilimizde faaliyet gösteren BÜÖ-DER, Kürdi-Der ve Rençber Aziz Kültür Merkezi Derneği bürolarının da örgütsel faaliyetlerde kullanıldığı, özellikle üniversite öğrencilerinin de aralarında bulunduğu gençlik yapılanması içerisinde faaliyet gösteren şahısların, terör örgütüne müzahir yayın yapan siteler tarafından yapılan eylem çağrıları üzerine ilimizde basın açıklaması ve yürüyüş yapmak suretiyle protesto eylemleri organize ettikleri, katıldıklarının tespit edilmesi üzerine; 26-27 Nisan 2016 tarihlerinde ilimiz, Diyarbakır, Ağrı, Tekirdağ, Bitlis, Iğdır ve İstanbul illerinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlar neticesinde; aralarında 4 öğretmen, 2 memur, 6 öğrencinin de bulunduğu toplam 18 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yapılan ev ve dernek/sendika aramalarında çok sayıda örgütsel içerikli doküman, kitap/dergi, cep telefonu, laptop, flash bellek, hafıza kartı ele geçirilmiştir. Soruşturma dosyası kapsamında 2 şahıs halen cezaevinde tutuklu bulunmaktadır. Gözaltına alınan 18 şahıstan 3 şahıs, Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı gereği ifadesi alındıktan sonra TEM Şube Müdürlüğü'nde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Gözaltına alınan diğer 15 şahıs ise 28 Nisan 2016 günü Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na çıkarılmış, terör örgütü üyesi olmak suçundan tutuklanmak üzere sevk edildikleri Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince yapılan sorgulamaları sonrası tutuklanarak Bingöl Cezaevi'ne teslim edilmiştir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...