Tgrt Haber
04 Ağustos 2015 15:55

PKK saldırısında HDP'li vekilin 8 yaşındaki akrabası yaralandı

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nin Dağlıca Köyü yakınlarında PKK’lılar tarafından tabura atılan hava mermisi, 8 yaşındaki Nurşin Buldan’ın yaralanmasına neden oldu. Nurşin Buldan’ın, HDP milletvekili Pervin Buldan’ın akrabası olduğu belirtildi.

PKK saldırısında HDP'li vekilin 8 yaşındaki akrabası yaralandı
PKK,Hakkari,Dağlıca,İstanbul,Yüksekova,

Olay, dün akşam saatlerinde Yüksekova’ya bağlı Dağlıca Köyü’nde meydana geldi. 7’nci Hudut Alay Komutanlığı’na bağlı Dağlıca Tabur Komutanlığı’na bir grup PKK’lı tarafından havan topu ve ağır makineli silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda, Tabur Komutanlığı’nda bir hasar oluşmazken, havan mermilerinden biri yakındaki evin bahçesine düştü.
HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan’ın 1994 yılında öldürülen ve Dağlıcalı olan eşi Savaş Buldan’ın amcasının torunu 8 yaşındaki Nurşin Buldan, patlayan havan mermisinin şarapnel parçalarıyla yaralandı. Askerler ve köylüler tarafından Yüksekova Devlet Hastanesi’ne götürülen Nurşin Buldan tedavi altına alındı. Doktorlar bacağına isabet eden şarapnelle yaralanan Minik Nurşin’in hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...