Tgrt Haber
14 Şubat 2016 10:29

PKK vahşeti! Cesetleri yaktılar

Güvenlik güçlerinin sürdürdüğü temizleme operasyonlarıyla bitme aşamasına gelen terör örgütü PKK'nın öldürülen teröristlerin cesetlerini bir bodrumda topladığı ve 'tanınmasınlar' diye de üzerlerine benzin dökerek yaktıkları belirlendi.

PKK vahşeti! Cesetleri yaktılar
pkk,ceset,

Yakılan teröristler arasında PKK'nın üst düzey temsilcileri ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçtiğimiz günlerde “Sur ve Cizre'de yabancı keskin nişancı tespit ettik” dediği yabancı savaşçıların da olduğu belirtiliyor. Yakılan cenazeler otopsi ve kimlik tespiti için Şanlıurfa, Malatya ve Silopi'ye götürüldü. Kimlik tespitini yapmak üzere İstanbul ve Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı'ndan özel ekipler gönderildi. Cesetlerin DNA'sı tespit edilecek, tespit edilen DNA'lar eldeki örneklerle karşılaştırılacak, bu sayade isim belirlenecek. Cenazelerin yandığı için DNA tespit işlemlerinin uzayacağı, bir haftayı bulacağı belirtiliyor.
 
DNA ÖRNEĞİ YOK
 
Yine cenazeler arasında yabancı uyruklu savaşcıların olup olmadığının tespitinin ise kolay olmayacağı belirtiliyor. Yabancı uyruklu savaşçıların ailelerinden herhangi bir DNA örneği olmadığı için tespit işlemlerinin mümkün olmayacağı üzerinde duruluyor.
 
30 teröristin cesedi bulundu
 
Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde devam eden operasyonda önceki gün 5 PKK'lı teröristin yakalandığını ve yapılan aramalarda 7 ayrı binada daha önceden etkisiz hale getirildiği değerlendirilen toplam 30 PKK'lı teröristin cesedinin ele geçirildiğini açıkladı. Açıklamada ayrıca Cizre'de ilçenin tamamının kontrol altına alındığı belirtilerek operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 654 olduğu bildirildi. Aramalarda ayrıca 27 Kalaşnikof piyade tüfeği, 149 şarjörü ve 1.171 adet fişeği, bir Smith Wesson tüfek, üç tabanca, üç şarjörü ve yedi adet fişeği, yedi av tüfeği, 13 el bombası, altı telsiz, bir el yapımı patlayıcı düzeneği ve 33 hücum yeleğinin de ele geçirildiği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...