Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Eylül 2015 08:01

PKK'ya tepki askere sevgi

Şırnak'ta vatandaşların, uzman çavuş ve ailesini PKK'lıların elinden almasının ardından Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde de halk köprüleri havaya uçuran PKK'ya tepki gösterdi.

PKK'ya tepki askere sevgi
şırnak, tepki,

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesindeki Konur Vadisi'nde toplanan çok sayıda terör örgütü mensubu, bölgede bulunan Boğazköy, Yaylapınar ve Konur köyleriyle bu köylere bağlı Aktütün, Dereyanı ve Yeşilbayır mezralarına giden 2 aynı yoldaki yollardaki 2 köprü ile 3 ayrı şirketin baz istasyonlarını ve trafoları, el yapımı patlayıcılarla imha etti. Terör örgütü mensuplarının, Şemdinli-Beyyurdu- Su Gediği-Mehendi-Konur köyü hattındaki Mehendi-1 Köprüsü'nü geçen 4 Ağustos'ta, Şemdinli-Yaylapınarı-Gülkan Vadisi-Konur köyü güzergâhında bulunan Gülkan Vadisi'ndeki köprüyü de önceki gün bombalayarak kullanılmaz hale getirmesinin ardından, bölgede yaşayan vatandaşların da dış dünyayla bağlantısını kesti. Bunun üzerine bölgedeki köy ve mezralarda toplanarak, 30 minibüsle Mehendi bölgesine gelen 400 vatandaş, burada araçlardan inerek tahrip edilen Mehendi-1 Köprüsü'ne yürüdü. Teröristlerin, köprüleri ve GSM istasyonlarını bölge halkı olaylara tepkisiz ve isteksiz olduğu için tahrip ettiklerini öne sürdüğünü belirten vatandaşlar, örgütü protesto etti. Bu arada, bölgeye gelen askerleri alkışlarla karşılayan vatandaşlar, "En büyük asker bizim asker" sloganları atarak güvenlik güçlerine sarılıp ağladı.

25 GÜNDÜR ELEKTRİK YOK
PKK'nın halkı açlık ve yokluğa mahkûm edip kendi taraflarına çekmeye çalıştığını anlatan vatandaşlar, "PKK'lılar hayvanları Mehendi-Su Gediği yönündeki meralara geçirmemizi engilliyor. Dağlıca'daki trafoları yaktılar, 25 gündür elektrik yok. Bizi canlı kalkan yapmak istiyorlar" dedi. Güvenlik birimleri, PKK'nın baskılara rağmen kendilerine destek vermeyen köylüleri göçe zorladığını, evlerini ve araçlarını yaktığını öne sürdü. Güvenlik birimlerinin telsiz görüşmelerinden yaptığı tespite göre, PKK'lıların "Bu uyuz halkın tepki verebilmesi için bölgedeki köprüleri, GSM istasyonlarını tahrip edip yaşamlarını zorlaştırın" dediği öğrenildi. PKK'nın saha sorumlusu Azad Siser kod adlı Ekrem Güney, hava operasyonlarının ardından büyük kayıp veren Kandil'den yeterli desteği alamadıklarını söylediği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...