Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Eylül 2017 17:27

'PKK’nın canına okumaya devam edeceğiz'

İçişleri Bakanı Soylu, "Bizim güvenlik güçlerimiz bugüne kadar oradaki bir tek vatandaşımıza halel getirmemiştir, bunu burada net söylüyorum, getirmeyecektir de bizim işimiz teröristledir." açıklamalarında bulundu.

'PKK’nın canına okumaya devam edeceğiz'
içişleri bakanı süleyman soylu,,pkk,,hatay,,terörle mücadele,

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Hayrat İlçe Başkanlığının 6. Olağan Kongresinde  yaptığı konuşmada, "CHP Milletvekilinin niçin konuştuğunu ben size izah edeyim.  Amerika'da senatoda bundan çok kısa süre önce bir tartışma oldu Türkiye ile  ilgili. 'Acaba Türkiye'ye silah versek mi vermesek mi? Acaba Türkiye'ye yardım  etsek mi etmesek mi?' Yani silah konusunda, yoksa bize yardım ettikleri yok. Bir  takım istediğimiz silahları versinler mi vermesinler mi? Hemen oradan buradakinin  mandalına bastılar, silahlı insansız hava araçlarımızla ve insansız hava  araçlarımızla bizim güya insan hakları ihlalleri yaptığımızı buradan kendi  adamlarına söylettirdiler. Amerikadan talimat, burada CHP milletvekilinden ses.  Kandil'den talimat, burada CHP milletvekilinden ses." diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekilinin kendisine "İçişleri Bakanı açıklasın,  sivillere zarar geldi mi gelmedi mi söyleyebilir mi?" sorusunu yönelttiğini  hatırlatan Bakan Soylu, şöyle devam etti:

"Hey, Ankara'dan İstanbul'a kilometrelerce yol yürüdünüz, bu devletin  polisi, jandarması, güvenlik görevlileri yanınızdan kılınıza bir tek fiske  gelmesin diye ayrılmadı. Biz görev yapıyoruz, biz görevimizi milletin verdiğini  hangi anlayışla yaptığımızı biliyoruz. Güneydoğu'ya bugün gittiğimiz zaman  vatandaşla temas kurabiliyorsak, vatandaşın gönlünde olabiliyorsak orada milletle  beraber olabiliyorsak, senin gibi Ankara’dan HDP sözcülerinin sözcülüğünü  yapmıyorsak bunun bir tek sebebi var; Biz vicdanlı iş yaparız, senin gibi  'adalet' diye sokaklarda yürüyüp, adaletsizlikle iş yapmak yerine adaletin ve  hakkaniyetin orada ne olduğunu gösterebilecek bir anlayışı ortaya koyuyoruz.  Bizim güvenlik güçlerimiz bugüne kadar oradaki bir tek vatandaşımıza halel  getirmemiştir, bunu burada net söylüyorum, getirmeyecektir de  bizim işimiz  teröristledir.

Ben cevap veriyorum, hadi kalk cevap ver. Bana göre cevap verme, başka  bir şey teklif ediyorum, al genel başkanını Hakkari'ye git ama bir otel odasına  sıkışma, korkma, ürkme. Türkiye senin bildiğin Türkiye değil, Yüksekova'ya da  Şemdinli'ye de git, istediğin her tarafa gidebilirsin. Şırnak'a git,  Beytüşşebap'a git, istediğin her tarafa istediğin her şekilde gidebilirsin ama  PKK'nın ağzıyla bize konuşma, bir terör örgütünün ağzıyla bize konuşma. PKK'nın  sözcüsü olan HDP’lilerin ağzıyla bize konuşma, onlar itibarlarını kaybettiler,  görüyoruz parklarda ne duruma düştüklerini, itibar bulamıyorlar. CHP üzerinden  itibar kazanmaya çalışıyorlar. CHP'nin seçmenine söylüyorum, bir milletvekiliniz  Türkiye'nin PKK ile savaşta olduğunu söylüyor ve bu milletvekili konusunda CHP  tek bir adım atmadı. PKK devlet mi de Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak onla  savaşta olacağız. Bir terör örgütüdür, bu kadar net ve açıktır.

Ağırlarına gidiyor niye biz İsrail'den insansız hava uçağı alırken  iyiydi değil mi? Ama kendi evlatlarımız yaptığı zaman milli araçlarımızı, milli  insansız hava araçlarımızı yaptığı zaman onlara çamur atmak, mücadeleyi  tökezletebilmek için yalanlarla, iftiralarla beraber Türkiye Cumhuriyeti  Devleti'ni terörle mücadelemizi karalamaya çalışıyorlar. Evet bana inanmıyorsunuz  ama PKK'nın sözcülerine inanıyorsunuz. Peki PKK’nın orada Hakkari'de Oğul köyü  kırsalında çeşme etrafında yakalanan ve ifadesinde ismini de veriyorum,  tutuklandılar dün akşam Musa Tarhan. Ey CHP’nin avukat milletvekili sana  sesleniyorum; Yalanlarla bu milleti kandırdığınız aldattığınız, kendi tabanınızı  kandırdığınız aldattığınız yeter. Adam ifadesinde net bir şekilde söylüyor. 'Biz  polisi şehit eden oradaki teröristlerle beraber oturduk, o esnada insansız hava  araçları geldi o teröristleri orada imha ettiler.' Bu kadar basit. Ne işiniz var  teröristlerle, ne işiniz var benim polisimi şehit eden teröristlerle?"

"PKK'NIN CANINA OKUMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye'nin terörle mücadelesinin kesinlikle  akamete uğratılamayacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bizim bu mücadelemizi kesinlikle ve kesinlikle akamete  uğratamayacaklar. 4 gündür şu ana kadar 50 teröristi bizim evlatlarımız etkisiz  hale getirdi. Eylül ayı başından itibaren yepyeni bir süreç başlattık. Onlar  PKK'ya zaman kazandırmaya çalışıyorlar. Kasım'ın 20'sine kadar bizi seyredin.  Kasım'ın 20'sine kadar dağ, taş, tepe bırakmadan bu PKK’nın canına okumaya devam  edeceğiz. İster CHP sahip çıksın, ister Amerika sahip çıksın, ister Almanya sahip  çıksın, ister vakıfları sahip çıksın onlara bu kış eğer o dağları, tepeleri,  taşları, mağaraları dar etmezsek göreceksiniz. Biz hangi stratejiyi ortaya  koyduğumuzu görüyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...