Tgrt Haber
03 Eylül 2015 07:10

Polis'ten 4 kritik önlem, ayaklanma planı çökertildi

Kobani eylemleri sonrası 2 bin kilit isim tutuklandı. Polise kent içindeki terör unsurlarını etkisiz hale getirme eğitimi verildi.

Polis'ten 4 kritik önlem, ayaklanma planı çökertildi
polis, önlem,,

Terör örgütü PKK'nın, kırsaldaki çatışmaları şehir merkezlerine taşıma ve halkı sokağa dökme planı, güvenlik ve istihbarat birimlerinin titiz çalışması ile çökertildi. Milli Güvenlik Kurulu'na sunulan tespitlere göre, 23 Temmuz'daki Güvenlik Zirvesi'nde terör örgütleri ile (PKK, DEAŞ, DHKP-C) topyekun mücadele kararı alınmasıyla daha etkili uygulanan önlemler sayesinde, "şehir kalkışması oyunu" bozuldu.

Terör saldırılarında 58 günlük bilanço

4 KRİTİK ÖNLEM
Terör örgütünün sözde özerklik ilanlarına zemin hazırlamak üzere, sivil vatandaşları canlı kalkan haline getirerek kritik il ve ilçelerde gerçekleştirdiği saldırıların etkisiz kılınması için şu tedbirler alındı:
1- 6-8 Ekim (2014) Kobani olayları sonrası halkı sokağa dökme potansiyeli olan isimler tek tek belirlendi. 8 bin gözaltı işlemi uygulandı. 2 bin kilit isim tutuklandı. 23 Temmuz'daki (2015) güvenlik zirvesinde alınan karar sonrası 3 bin kişi daha gözaltına alındı, 750'si tutuklandı. Böylece, 2 bin 750 örgüt mensubu geniş kitlelerden izole edilerek, sokağı kullanmalarının önüne geçildi.
2- Bölgedeki halk, çözüm sürecinin oluşturduğu güvenlik ve refah ikliminin bozulmasını gerektirecek nedenler bulunmadığını düşündü ve örgütün yeniden silaha sarılmasına arka çıkmadı.

Şehidin kanı yerde kalmadı

3- Kobani olaylarından sonra terör örgütünün kırsaldaki çatışmayı şehirlere yayacağı dikkate alınarak özel harekat polislerine, sivillerin zarar görmeyeceği şekilde kent içindeki terör unsurlarını etkisiz hale getirme eğitimi verildi. Polis, ateş açılan noktada sivil vatandaş varsa karşı ateşle cevap vermeyip, uygun anı bekledi. İlçe ilçe bu müdahale tarzı kamera kaydına alınarak, örgütün kara propaganda yapmasının önüne geçildi.
4- Terör örgütünün kurduğu sözde mahkemeler ve vergi daireleri yoluyla bölgeyi haraca bağlaması, keyfi kararlar vermesi vatandaşı canından bezdirdi. Halk, korkudan yeterince tavır koyamadığı örgüt mensuplarına, devletin yeniden varlığını hissettirmesi ile tepki gösterdi, böylece terör örgütünün halk kalkışması planı taban bulamadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...