Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Temmuz 2015 13:18

Protezleriyle yeniden ayağa kalktı

Adana'da işe giderken trenin çarpması sonucu iki bacağını kaybeden 33 yaşındaki İsmail Semitay, kaymakamlığın desteğiyle alınan protezleri sayesinde ayağa kalkabilmenin sevincini yaşıyor.

Protezleriyle yeniden ayağa kalktı
protezler, bacaklar,

Adana'da işe giderken trenin çarpması sonucu iki bacağını kaybeden 33 yaşındaki İsmail Semitay, kaymakamlığın desteğiyle alınan protezleri sayesinde ayağa kalkabilmenin sevincini yaşıyor. Merkez Seyhan ilçesi Denizli Mahallesi'nde oturan bir çocuk babası İsmail Semitay, yaklaşık 8 ay önce sabah işe giderken yasak olmasına rağmen tren yolundan karşıya geçmek istedi. Adana-Mersin seferini yapan trenin çarpması sonucu hastaneye kaldırılan Semitay, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde ameliyat edildi ancak bacaklarını kaybettiği için tekerlekli sandalyeye mahkum oldu.
Kötü bir dönem yaşayan ancak eşi Filiz ve oğlu Berkay'ın bir an olsun yalnız bırakmadığı İsmail Semitay, tekrar yürüyebilme umudunu kaybetmedi. Protezlerle de olsa yürüyebileceğini öğrenen Semitay, yardım için Seyhan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurdu. Yapılan incelemenin ardından vakıf tarafından Semitay'a bacak protezi alındı.
İsmail Semitay, AA muhabirine, kazanın ardından kötü günler geçirdiğini ancak eşi ve oğlunun bu süreçte kendisine hep destek olduğunu söyledi.
"Çocuğumla top oynayabiliyor, vakit geçirebiliyorum"
Tekrar yürüyebilme umuduyla yaşadığını anlatan Semitay, şunları kaydetti:
"8 ay önce halı sahada top oynarken, çocuğunla vakit geçirirken bir kazanın ardından ayağa bile kalkamıyorsun. Gerçekten çok zor bir durumdu. Sigorta ise protezlerimi diz üstü olduğu gerekçesiyle karşılamayınca Seyhan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurduk. Onların desteğiyle protezlerime kavuştum. Şimdi çocuğumla top oynayabiliyor, vakit geçirebiliyorum. Tekerlekli sandalyeye mahkum, hiçbir işe yaramayan bir kişiyken şimdi ayağa kalkabildiğim, çocuğumla yeniden vakit geçirebildiğim için çok mutluyum."
Semitay, protezleriyle yeniden hayata tutunduğunu belirterek, destekte bulunanlara teşekkür etti.
"Hayatımıza yeniden renk geldi"
Semitay'ın eşi Filiz Semitay da kazanın ardından adeta yıkıldıklarını ve ne yapacaklarını bilemediklerini anlatarak, "Daha sonra protezle yürünebileceğini duyduk ve kaymakamlığa başvurduk. Sağ olsunlar yardımcı oldular, çok mutluyuz. Şu an eşim ayağa kalkıp, yürüyebiliyor, çocuğumuzla top oynayabiliyor. Hayatımıza yeniden renk geldi" diye konuştu.
9 yaşındaki Berkay Semitay da babasıyla yeniden top oynayabildiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...