Tgrt Haber
17 May 2015 18:44

Rafting coşkusu

Muş Rafting İl Temsilciği, Gençlik Haftası nedeniyle Murat Nehri'nde rafting yaptı.

Rafting coşkusu
rafting,

Rafting İl Temsilciliği, Gençlik Haftası dolayısıyla Murat Nehri'nde rafting yaptı. Varto İlçesine bağlı Kayalıkaya köyü mevkiinde başlayan rafting faaliyeti Tepe köyünde son buldu. Yaklaşık 2 saat rafting yapan sporcular, akıntıya karşı güzel bir performans sergiledi. 2015 yılının ilk rafting faaliyetini Gençlik Haftası'nda yaptıklarını belirten Rafting İl Temsilcisi Şahin Şahin, her hafta düzenli bir şekilde çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. Yaklaşık 4 yıldır Muş'ta rafting sporunu başlattıklarını ve yoğun bir ilgi gördüğünü ifade eden Şahin, "Rafting İl Temsilciği ile Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü işbirliğinde her yıl düzenli bir şekilde Murat Nehri'nde ve il dışında faaliyetlerimizi yapıyoruz. 2015 yılının ilk faaliyetini ise Gençlik Haftası'nda yapmış olduk. Yaklaşık 2 saat süren faaliyetimiz başarılı bir şekilde son buldu. Havaların daha yeni yeni ısındığı Muş ilimizde sadece yaz aylarında bu sporu yapma şansı buluyoruz" dedi.

"ŞIRNAK CEHENNEM DERESİ'NDE RAFTİNG YAPTIK"

2014 yılının son faaliyetini Şırnak'ın Güçlükonak ilçesi sınırlarında bulunan Cehennem Deresi diye adlandırılan bölgede yaptıklarını kaydeden Şahin, "Çözüm sürecine destek amacıyla geçen yıl Şırnak ilinde yıllardır sürekli çatışmaların yaşandığı Cehennem Deresi'nde rafting yapmıştık. Daha sonra ise havaların soğuması nedeniyle faaliyetlerimizi sonlandırmıştık. Bu yıl ise ilk defa faaliyetimizi yapmış olduk" diye konuştu.

"AMACIMIZ, SPORCU YETİŞTİRMEK"

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün öncülüğünde il dışı faaliyetler yapmak istediklerini vurgulayan Şahin, "Bizim asıl amacımız Muş'ta su sporlarının yapıldığını ve su sporları için uygun bir il olduğunu tanıtmaktır. Tabi Muş'ta Murat ve Karasu nehirleri var, bunlar gerçekten su sporları için büyük bir avantajdır. Bu nedenle ilimizde şu anda yarı olimpik kapalı yüzme havuzları yapılıyor. Kısmet olursa sporcu yetiştireceğiz. Küçük yaşta yetiştireceğimiz sporcuları inşallah milli takımıza göndereceğiz" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...